Daca erati in cautarea unei idei simple de desert sanatos, ati gasti-o. Sau cel putin ati gasit o varianta care s-ar putea sa va placa foarte mult, fie ca o pastrati asa cum am gandit-o eu, fie ca o imbunatatiti cu propriile voastre idei de personalizare.
Iata ce ingrediente am folosit eu pentru un minunat chec cu banane:
- 4 oua
- 10 linguri de ulei de masline
- 2 banane mari, coapte rau de tot, pe duca, nu le mai voia nimeni, nici macar eu :))
- un praf de scortisoara
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri maaari de faina
- 1/2 plic de praf de copt
- 200 ml de kefir
- optional o cutie de mascarpone si cateva nuci (pentru decor)
Am combinat toate ingredientele, mai putin mascarpone si nucile, caci acestea sunt pentru decor. Deci le-am adaugat pe toate intr-un bol, am amestecat cu un tel rezistent si am obtinut o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite. Am dat compozitia la cuptor, intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Ouale sunt puse in compozitie asa cum le-am scos de la frigider. Cuptorul nu a fost preincalzit. I-am dat drumul cand am pus tava de chec inauntru si am dat la 180 de grade, timp de 40-50 de minute. Am scos checul cu banane cand era rumenit frumos.
Am ornat checul cu banane cu putin mascarpone si nuci pecan. Dar se poate si fara ornament, va asigur. Checul cu banane se mai numeste si banana bread si este un trend super tare de vreo 2 ani cu acest desert delicios. Faza este ca are gust foarte bun. Nu iese foarte bine facuta la mijloc, adica are consistenta moale-gumoasa dar va asigur ca este facuta. Orice desert care are fructe va avea o consistenta usor gumoasa, moale.
Sper sa va placa, sa nu va dezamagiti daca nu va creste foarte mult, caci nici mie nu mi-a crescut asa mult, dar gustul este genial. Merita. O sa iubiti acest chec mai ales dimineata, la cafea. Aroma de banane si scortisoara merge de minune cu cafeaua 🙂
Va salut cu drag si va mai astept pe blog cu si mai multe idei culinare simple, rapide si sanatoase!