Orezul este un aliment care nu lipseste niciodata din camara mea. Il am in diverse borcane, de diverse tipuri: orez pentru risotto, orez basmati, orez alb pufos, orez salbatic si orez integral. Mai sunt si alte tipuri dar acestea sunt cele pe care le folosesc cel mai des.
Pentru deserturi il folosesc pe cel alb pufos, adica clasicul romanesc, pe care multe gospodive il folosesc la sarmale 🙂
Iata ce ingrediente va sunt necesare pentru a reproduce un desert minunat ca cel din poza:
- 100 g orez
- o mana de nuci pecan sau orice alta nuca va place
- coaja de portocale
- apa de trandafiri (se gaseste la magazinele turcesti)
- zahar vanilat
- 2 linguri zahar brun
- 1 cana de lapte de migdale
Iata si pasii pe care trebuie sa ii urmati ca sa obtineti desertul acesta elegant si super sanatos:
- Fierbem orezul in apa. Fix cand simtim ca mai trebuie sa mai adaugam doar putina apa ca sa se umfle perfect, adaugam lapte de migdale. Focul sa fie mic.
- Stingem focul cand orezul a absorbit laptele de migdale.
- Adaugam zahar vanilat, coaja de portocale, apa de trandafiri, zahar brun sau alb.
- Orezul se amesteca si apoi se portioneaza in boluri.
- Decoram cu nuci pecan sau orice alte nuci doriti.
Serviti cu incredere un orez oriental delicios, cu note magrebiene, cu arome care te indeamna sa mai citesti inca o data basmele din 1001 de nopti.
Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!