Din colectia de gustari sanatoase de post face parte si sandvisul meu cu pasta vegetala de naut. Este ca un fel de fasole batuta doar ca folosim naut si nu il blenduim pana se face praf. Veti vedea in urmatoarele randuri cum reusim sa obtinem o pasta modelabila de naut delicios 🙂
Ingrediente necesare pentru sandivsul cu pasta de naut:
- felii de paine integrala sau simpla
- 1 conserva de naut fiert
- 1/4 legatura de patrunjel proaspat
- sare si piper
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/4 lamaie – doar sucul
- rosii cherry sau simple
- 1 catel de usturoi
Cum pregatim pasta de naut?
- Scoatem nautul din conserva si il clatim in mai multe ape.
- Apoi il pisam cu furculita sau cu pisalogul de usturoi.
- Adaugam patrunjel tocat marunt, sare, piper, ulei de masline si un catel de usturoi pisat marunt.
- Obtinem o pasta de naut pe care o punem intr-o caserola si o pastram la frigider. Este ca un fel de pate vegetal pretios si super sanatos!
- Paste de naut se pune pe paine prajita sau pe paine simpla. Asezonam cu rosii, salata verde, masline, orice altceva doriti 🙂
Da, este un sandvis super ok din toate punctele de vedere. Este bogat in proteine si fibre, este slow carb cat timp folositi o paine integrala, cu seminte si nuci. Este un sandvis pe care il puteti consuma la micul dejun, la gustare si chiar si la pranz, langa o salata bogata.
Pentru mine, in anii in care eram vegana si apoi vegetariana, acest sandvis este salvarea de la foame pentru minim 2 ore. Asta se datoreaza faptului ca un astfel de sandvis contine proteine si fibre in cantitate mare si asta se traduce in satietate mare.
Sa fim sanatosi si sa avem inspiratie pentru retete culinare sanatoase!
Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine
Cele mai noi retete de pe site>>>