Am facut din nou paine. De data aceasta am ales sa pregatesc niste chifle absolut delicioase si va las mai jos reteta mea simpla de tot. Se prepara super rapid si cred ca puteti sa experimentati cu faina de asa natura incat sa obtineti exact ce va doriti. Daca vreti sa folositi faina alba + faina integrala sau sa includeti si seminte + nuci, cred ca ar fi idei minunate si care va vor ajuta sa obtineti o paine excelenta din toate punctele de vedere.
Eu am ales rozmarinul pentru ca este o planta aromatica cu specific mediteranean si dat fiind ca ma pasioneaza dieta mediteraneana, rozmarinul nu poate lipsi 🙂 Il folosesc destul de des.
Am folosit urmatoarele ingrediente pentru a pregati chifle delicioase si sanatoase:
- 500 grame de faina integrala
- 1 cub mic de drojdie
- 500 ml de apa calda
- 5 lingurite de rozmarin uscat, marunt de tot
- 5 linguri de ulei de masline
- sare dupa gust
Modul de pregatire este super simplu:
- Punem faina integrala intr-un bol si peste ea adaugam drojdia maruntita si apa calda.
- Amestecam bine si formam un aluat pe care il lasam la crescut 1 – 2 h.
- Dupa ce a crescut, adaugam uleiul si rozmarinul + sarea (optional). Amestecam aluatul astfel incat sa avem uleiul si rozmarinul bine incorporate.
- Din acest aluat formam bile ca pentru chifle si le punem intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. Lasam chiflele sa mai creasca putin, macar 15 minute.
- Cuptorul preincalzit la 200 de grade.
- Bagam tava cu chifle la cuptor si le lasam cca 45 – 60 de minute sau cand sunt rumenite bine.
- Le servim calde sau reci 🙂
Salata de rosii cu castraveti si ceapa merge de minune cu aceasta paine. Este delicioasa. Este hranitoare si satioasa si din ea te saturi chiar daca mananci doar un sfert de chifla. Am folosit paine integrala asa ca este o paine bogata in fibre.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare delicioase!
Descoperiti retete delicioase, inspirate din dieta mediteraneana.