Si voi cumparati humus de la magazinele turcesti, arabesti si libaneze? Nu de alta, dar eu cumpar cel putin o data pe luna humus. Si imi place sa gust humusul facut de bucatari si bucatarese. Fiecare bucatar isi pune amprenta in modul in care pregateste humus. Eu, spre exemplu, am propriul meu amestec de condimente pentru humus si este pregatit de mine si inspirat din bucataria turceasca.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru humus minunat de simplu:
- 2 conserve de naut fiert, clatit cu apa rece
- 4 lingurite de tahini (pasta de susan)
- 1 lingurita mica de pudra de chimion
- 1 lingurita mica de boia de ardei dulce sau iute
- 1/2 lingurita mica de isot biber
- 1/2 lingurita mica de sumac
- 10 linguri ulei de masline
- sare
- o cana de apa plata
Acestea sunt ingredientele pe care le pun la blender si aleg sa folosesc apa in loc de apa de la naut. Asa fac eu. Asta nu inseamna ca e gresit sa puneti apa in care a stat nautul in conserva. Si daca nu m-as grabi, as fierbe eu nautul. Dar fiindca ma grabesc, folosesc naut la conserva.
Cam asta e tot ce fac eu ca sa pregatesc humus delicios. La final, adaug cateva boabe de naut pentru decor, patrunjel proaspat tocat marunt, putina boia de ardei, sumac, ulei de masline de calitate buna. Asta e doar decor, evident. Dar conteaza mult si decorul.
Eu am ulei de masline trimis din Toscana. Doina si Lucia, va multumesc mult. Este cel mai pretios lucru din bucataria mea. Este ulei de cea mai buna calitate, picant, un pic amar, cu gust de parca atunci ai stors maslinele.
Humusul se mananca desigur cu lipie libaneza sau cu paine, pita, chiar si cu simit turcesc (covrig cu susan). Humusul nu se mananca gol fiindca este destul de gras si atunci are nevoie de ceva fibros alaturi.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>