As vrea sa pot sa pregatesc mai multe mancaruri sanatoase la cuptor. Mi-am dat seama ca aceasta inventie minunata, cuptorul, este de fapt cel mai bun aliat pentru mine. Face treaba fara sa trebuiasca sa ajut prea mult. Ganditi-va putin la diferenta dintre tigaie si cuptor. Langa tigaie cam stai in continuu. Dar atunci cand dai o mancare la cuptor, pui timerul sa sune cand trebuie si ai uitat de ea 🙂
Azi va arat cum fac eu lasagna de spanac, una dintre acele preparate de care uiti. O pui la cuptor si astepti sa se rumeneasca.
Va las mai jos ingredientele necesare pentru cea mai buna lasagna cu spanac:
- 16 foi de lasagna (cu aproximatie, mai adaugati daca doriti)
- 6 oua de tara sau de care aveti
- 500 grame de branza de care va place, eu am pus telemea de capra
- 500 grame de iaurt grecesc sau simplu
- 50 de grame de unt
- 500 grame de spanac congelat
Procedam in felul urmator pentru o lasagna de spanac care o sa va impresioneze musafirii:
- Sotam spanacul congelat la foc mic, ca sa se dezghete. Nu punem sare, nici ulei.
- Batem ouale cu telul, adaugam branza maruntita sau data pe razatoare, untul adus la temperatura camerei, iaurtul.
- Intr-o tava incapatoare vom pune foi de lasagna, una langa alta, un strat.
- Adaugam amestecul de oua cu branza si unt si iaurt, cu polonicul. E nevoie de 3 polonice, cu aproximatie.
- Adaugam apoi putin spanac decongelat, imprastiat uniform, atat cat se poate. Nu suntem perfectionisti. Avem o viata de trait :))
- Adaugam apoi alt strat de foi de lasagna. Nu se fierb! Ele se pun asa cum sunt, aveti incredere.
- Adaugam apoi cu polonicul inca putina compozitie de ou cu branza, unt si iaurt.
- Apoi adaugam din nou spanac si il imprastiem uniform.
- Si facem asa pana terminam foile si compozitia.
- Finalul este din compozitie de ou cu iaurt, unt si branza. Asa se termina tava. Mai stropim eventual cu 2 picaturi de ulei, daca dorim. Asa am facut eu dar nu e obligatoriu. Nici nu stiu de ce am decis, posibil fiindca sunt obisnuita de la lasagna clasica, care se face cu ulei de masline, nu cu oua.
- Dam la cuptor tava si asteptam sa se rumeneasca. Cam 45 de minute dureaza tot spectacolul, la 200 de grade, 180 de grade, treapta de mijloc, mai potriviti focul daca vedeti ca arde prea repede. Ideea e ca la mijloc avem ou si e musai sa se prepare bine.
- Cand avem lasagna rumenita, o mai lasam in cuptor cu focul inchis inca 2-3 minute si apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si taiem portii frumoase.
Dragilor, este o mancare absolut divina si cred sincer ca o sa va placa mult de tot. E buna pentru cei care evita carnea si mai ales pentru cei care vor sa includa spanac in alimentatia lor si nu le place mancarea de spanac. Mie imi place si l-as manca direct din camp, asa cum il culeg :))
Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima! Si nu uitati ca sunt aici pentru inspiratie culinara sanatoasa 🙂
Cele mai noi retete de pe site>>>