Pastele cu branza sunt absolut dementiale daca folosesti branza de calitate si paste de grau dur. Daca in preparat mai adaugi si dovlecei la gratar, deja discutam despre o mancare cu adevarat unica, savuroasa si foarte sanatoasa.
Ingrediente necesare pentru o mancare ovo-lacto-vegetariana super sanatoasa:
- 300 de grame de paste de grau dur
- 500 de grame de branza telemea
- 2 dovlecei tineri ( unul va fi facut pe gratar si altul va fi tocat si va intra in budinca, la cuptor)
- 5 linguri de ulei de masline
- 50 de grame de unt
- 3 oua
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper
Pasii necesari pentru a pregati un preparat culinar excelent:
- Taiati dovleceii in felii potrivite. Un dovlecel va fi pentru gratar si pe altul il pastrati pentru budinca.
- Adaugati sare si piper peste toate feliile de dovlecel. Rumeniti-le la foc mic, pe gratar. Cealalta gramada de dovlecel o pastrati.
- Separat fierbeti paste al dente. Scurgeti-le de apa.
- Puneti pastele intr-un vas de cuptor. Adaugati ouale batute bine, dovlecel taiat felii sau dat pe razatoare, untul si telemeaua data pe razatoare.
- Amestecati bine si dati totul la cuptor pana cand oul s-a inchegat si s-a format o budinca rumena.
- Serviti cald sau rece, alaturi de dovleceii rumeniti si patrunjel tocat marunt.
Este o mancare delicioasa, ceva nou, un preparat original. L-am descoperit din greseala, intr-o zi in care aveam dovlecei la gratar iar budinca de paste mi s-a parut prea goala si trista. Am combinat budinca de paste cu dovlecei si cu verdeata proaspata iar efectul a fost minunat.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.