Supa crema este o alegere minunata si pe timp de vara, si pe timp de iarna. Indiferent de sezon, o supa pe zi ar trebui sa avem in meniu. Poate fi supa crema de legume, poate fi ciorba de legume, poate fi un bors acru foc. Noi decidem care este optiunea perfecta pentru noi si ideal este sa avem varietate asadar sa mai schimbam retetele din cand in cand.
Eu prefer borsul de legume cu cartofi si cu mult leustean insa nu spun nu unei supe delicioase, mai ales daca o servesc cu crutoane facute in casa (Cuburi de paine puse la cuptor, pe foaie de copt si lasate la rumenit cateva minute iar la final le stropim cu putin ulei de masline).
Astazi va ofer o reteta delicioasa de supa crema de legume cu rosii si usturoi. O sa va placa enorm de mult, va asigur.
Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru o minunata supa crema de legume cu rosii:
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1/4 telina radacina
- o mana de fasole verde (optional)
- 4 rosii coapte bine de tot (in sensul ca nu sunt tari pietroi, ci sunt aduse la maturitate si culese cand trebuie)
- 4 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
- 4 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde tocat marunt
Mod de pregatire super simplu:
- Tocam toate legumele si punem la fiert radacinoasele: morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel. Merg toate intr-o oala cu apa suficienta.
- Adaugam imediat si fasolea verde caci timpul ei de fierbere coincide cu cel al radacinoaselor. Eu folosesc fasole verde congetala.
- Cand sunt fierte legumele, adaugam usturoiul si rosiile decojite sau cu coaja. Oricum nu conteaza. Le lasam sa fiarba pana cand sunt gata.
- Cand rosiile au fiert, stingem focul. Adaugam uleiul.
- Bagam blenderul vertical pana cand obtinem o supa cremoasa.
- Asezonam cu patrunjel verde si eventual servim cu crutoane delicioase.
Crutoanele se fac rapid si simplu. Taiem cuburi painea si o punem la cuptor pe hartie de copt. O lasam sa se rumeneasca si e gata. Daca vrem sa fim si mai mediteraneeni, putem stropi crutoanele cu ulei de masline si apoi le servim la orice supa/ ciorba dorim 🙂
Copiii mei mananca uneori crutoanele goale, ca pe covrigei. Eu le stropesc cu ulei de masline si pun peste ele si un praf de boia de ardei dulce, oregano uscat, cimbru uscat. Verdeturile aromatice se lipesc de crutoane datorita uleiului de masline si dau o aroma incredibila pe care copiii mei o adora. Si eu mananc crutoane goale :)))
Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: