Paste siciliene cu ton, masline si patrunjel

Daca as putea sa aleg un singur tip de paste pe care sa le mananc pentru tot restul vietii, as alege fusilli sau linguine. Si nu cred ca mi-ar fi prea dor de spaghetele clasice. As putea sa traiesc bine mersi si cu tagliatelle, cu conchiglie, gemelli, orecchiette si nu numai. Sunt paste cate vrei si asteapta sa fie descoperite.

Astazi va ofer o reteta clasic siciliana sau cel putin asa stiu eu si sper sa nu ma insel. Este o reteta delicioasa, simpla si rapida, de care nu ai cum sa nu te indragostesti. Si se prepara atat de usor incat cred ca si fiul meu de 8 ani s-ar descurca fara niciun fel de probleme cu ea.

Va spun ce ingrediente am folosit eu pentru pastele mele siciliene cu ton, masline si patrunjel:

  • 400 de grame de paste (pentru 4 adulti)
  • 2 conserve de ton in ulei de masline
  • sare si piper
  • 1 legatura de patrunjel verde proaspat si aromat
  • 2 maini de masline naturale, in ulei de masline, aromate
  • sucul unei lamai

Cum am procedat pentru a pregati cele mai delicioase paste cu ton din lume:

  1. Am fiert pastele al dente. Le-am scurs, nu le-am clatit.
  2. Peste pastele scurse bine si inca fierbinti, am adaugat sare, piper, tonul, maslinele, patrunjel verde tocat marunt.
  3. Am amestecat totul foarte bine.
  4. Am stropit cu suc de lamaie.
  5. Am servit masa si evident ca am desfacut si o sticla de vin alb, caci el merge de minune langa acest preparat.

Dragilor, o masa delicioasa si super eleganta se poate pregati si acasa. Poate fi o masa romantica sau o masa pe care sa o imparti cu prietenii veniti in vizita. Pastele merg de minune cand nu vrei sa stai o mie de ani in bucatarie si totusi vrei sa fie ceva wow pentru musafiri. Cine nu apreciaza pastele?

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare delicioase!

 

Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.

Urmariti-ma pe Facebook aici. 

Sunt si pe Instagram aici.