Cred ca secretul unei vieti lungi si fericite este simplitatea. Este bine cand putem sa ne simplificam viata. Este absolut minunat cand reusim sa eliminam complicatiile, haosul, lucrurile prea sofisticate, lucrurile care ne mananca timpul si energia. Este divin cand reusim sa avem o viata simpla si lucida, constienta, cu atentie catre lucrurile cu adevarat importante, printre care este si sanatatea. Stilul de viata sanatos este absolut esential pentru ca este combustibilul de care avem nevoie pentru a merge mai departe pe distante cat mai lungi si cu energie pozitiva 🙂
Azi va ofer o reteta simpla si rapida de placinta de branza cu foi de placinta din comert. Este o mancare sanatoasa pe care eu o prepar cu mare drag si care imi salveaza mult timp.
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru o minunata placinta de branza si foi de placinta:
- 1 pachet de foi de placinta, foi subtiri gen filo
- 600 grame de branza telemea sau cas
- 10 oua
- 600 ml iaurt
- 1 legatura mare de patrunjel verde sau marar proaspat sau chiar si busuioc
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline
Cum procedam pentru o placinta de branza gata intr-o ora maxim 🙂
- Ouale se bat ca pentru omleta si in acest amestec adaugam patrunjel verde tocat marunt, iaurtul si branza maruntita.
- Intr-o tava de cuptor putem aseza 3-4 foi de placinta, pe care le ungem putin cu ulei. Apoi turnam amestec de oua cu iaurt, branza si patrunjel.
- Continuam cu 3-4 foi de placinta, le ungem din nou cu putin ulei. Mai turnam putina compozitie si tot continuam asa pana cand terminam foile.
- Ideal ar fi ca ultimul strat sa fie de compozitie de oua cu branza si patrunjel. Se coace frumos 🙂
- Lasam placinta la cuptor la 180 de grade cam 40 de minute sau mai mult. Va uitati sa fie stratul de deasupra rumenit frumos.
- Lasam placinta sa se raceasca si apoi o putem taia si o servim imediat sau chiar si peste 2 zile. Este la fel de gustoasa si rezista bine la frigider.
Placinta cu branza se poate face si fara patrunjel insa mie imi place mult combinatia dintre branza si verdeata. Puteti inlocui patrunjelul cu marar sau puteti sa il eliminati de tot.
Va doresc mult succes, sper sa va inspire reteta mea si sa va iasa din prima!