Dragilor, aceasta placinta se face in 30 de minute si apoi se consuma pe loc sau timp de 2-3 zile, la frigider. Se pastreaza foarte bine, merge de minune la micul dejun, la gustare sau ca desert. Va las mai jos reteta mea de placinta delicioasa cu iaurt si stafide si sper sa va placa.
Ingrediente necesare pentru placinta delicioasa de iaurt si stafide:
- 1 pachet de foi subtiri
- 4 linguri de ulei
- o galetusa de iaurt gras
- 10 oua
- o mana de stafide
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom
- 5 linguri de zahar
Mod de preparare pentru cea mai rapida placinta cu iaurt si stafide:
- Amestecam iaurtul cu ouale, stafidele, uleiul, esenta de rom, zaharul vanilat, zaharul.
- Intr-o tava de cuptor punem o foaie de copt si apoi asezam 3-4 foi de placinta. Adaugam compozitie cu polonicul, aproximativ 4 polonice.
- Adaugam inca 3-4 foi de placinta si mai adaugam inca 4 polonice de compozitie.
- Adauga inca 3-4 foi de placinta si mai adaugam compozitie.
- Repetam procesul pana cand terminam compozitia. Ea trebuie sa fie ultima in tava pe care o vom da la cuptor.
- Dam tava la cuptor si lasam focul la 200 de grade timp de 30 – 40 de minute. Scoatem placinta cand este rumenita frumos.
Servim placinta calda sau rece 🙂 Se mananca indiferent de temperatura, va asigur.
Renuntati la stafide daca nu va plac. Fiul meu nu le suporta asa ca nici nu gusta din deserturile care au stafide. Evident ca puteti adauga in compozitia din jumatate de tava si cealalta jumatate o lasati simpla. Nu puneti stafidele in compozitie, ci le presarati inainte sa puneti foile care urmeaza peste compozitia pusa cu polonicul 🙂 Intelegeti, e simplu! Facem cumva sa multumim pe toata lumea.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Cele mai noi retete de pe site>>>