Ciorba de varza este absolut delicioasa si nu o spun pentru ca sunt la dieta :))) Chiar este delicioasa si va veti convinge de acest lucru daca o incercati. Evident, nu ne place supa de varza prea plictisitoare, ci ciorba acra de legume si varza si inrosita cu rosii 🙂 Aici incepe ciorba sa devina cu adevarat ciorba. Si ca sa va conving si mai mult sa o incercati, va spun ca are foarte putine calorii si se prepara foarte repede. Merita incercata!
Haideti sa vedem care sunt cele mai bune ingrediente pentru o minunata ciorba de varza:
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac mare
- 1/4 radacina de telina
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 1/2 varza – cam 500 de grame
- patrunjel, leustean
- sare, piper
- 4-5 linguri de ulei
- 6 linguri de sos de rosii sau 3 linguri mari de bulion
- 2 cani de bors
Iata si pasii necesari pentru o delicioasa ciorba de varza:
- Spalam legumele, le tocam cuburi sau le dam pe razatoare.
- Punem la fiert legumele, in ordinea fireasca: telina, pastarnac, morcov, ceapa, varza, ardei gras. Le lasam sa fiarba pana cand sunt perfect gata.
- Adaugam sare, piper, ulei, sosul de rosii sau bulionul si mai lasam sa dea un clocot serios, suficient cat sa fiarba si rosiile.
- Adaugam borsul si il lasam si pe el sa fiarba.
- Asezonam cu leustean si patrunjel si servim 🙂
Dragilor, borsul de varza/ ciorba de varza este o mancare absolut delicioasa si foarte sanatoasa. Va recomand sa adaugati si alte legume care va plac si daca simtiti ca ciorba este suficient de acra datorita rosiilor, nu mai adaugati si bors. Eu adaug bors de cand ma stiu, in orice ciorba. As pune si in supe :)))
Va salut cu mare drag si va doresc multa sanatate!
Va invit sa mai descoperiti si alte retete culinare sanatoase, mancare sanatoasa pregatita acasa:
Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post