Una dintre cele mai delicioase retete din cate cunosc este cea de azi, budinca de paste cu branza de vaci si stafide. Este de departe mai gustoasa decat budinca cu telemea, aceea fiind versiunea sarata, pe care multi o iubesc la fel de mult sau poate chiar mai mult 🙂
Budinca cu branza de vaci si stafide este varianta dulce si este o reteta super veche. Cred ca toti ne-am intalnit cu ea acasa la parinti sau la gradinita. De obicei este in meniul copiilor. Este si foarte sanatoasa, foarte satioasa si reteta difera destul de mult, de la gospodarie la gospodarie.
Ingrediente necesare pentru o budinca delicioasa de paste, gandita pentru 4 adulti:
- 200 grame de paste, ideal spaghete, linguine, tagliatelle
- 400 de grame de branza de vaci
- 2 maini de stafide
- 4 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 2 linguri de zahar brun
- un praf de sare pentru paste cand fierb
Mod simplu de pregatire a budincii de paste:
- Fierbem pastele al dente si apoi le scurgem, fara sa le clatim. Glutenul va lega bine budinca.
- Branza de vaci se amesteca intr-un bol cu ouale, stafidele, zaharul vanilat, zaharul brun.
- Pastele fierte se adauga peste amestectul de branza de vaci.
- Totul merge la cuptor intr-un vas uns bine cu unt.
- Stingeti focul abia cand budinca este bine inchegata si nu se mai vede urma de ou.
Budinca se serveste calda, rece, cum doriti. Este extraordinar de gustoasa si merita incercata daca nu ati facut-o pana acum. Este un desert modest, gustos, sanatos si hranitor, excelent si pentru copii, nu doar pentru adulti.
Reteta este invatata de la mama, care ne facea budinca de paste in fiecare saptamana, de obicei sambata, la amiaza. O scotea fierbinte din cuptor si o lasa la racit pe masa. O ciuguleam de toate pastele si stafidele care apucau sa se raceasca pana sa o aduca la masa. Arata ca o mancare ciugulita de gugustiuci, ca vai de ea. Nu ne certa niciodata. O taia cum putea mai frumos si ne punea portii mari, mai mult decat puteam manca, pe farfurii frumoase. O mancam ba cu furculita, ba cu mana. Mai pescuiam cate o stafida, stiti voi. Ce ne ramanea noua, resturile de budinca sfaramata, le manca tata, ca de obicei. Comenta in cel mai amuzant mod posibil.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>