Ciorbitele de post sunt cele mai sanatoase si dietetice retete pe care le putem pregati oricand dorim noi. La urma urmei, ciorbitele de legume se fac aproape singure, cu efort minim si cu rezultate maxime. Nimeni nu refuza un bol de ciorba calda. Astazi va ofer reteta mea simpla de ciorba de dovlecei, acrita cu rosii.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru o delicioasa ciorba de dovlecei:
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 1/4 radacina mica de telina
- 1 pastarnac mic
- 1 ardei kapia mic sau orice ardei doriti
- 1 radacina mica de patrunjel
- 3 cartofi medii
- 300 ml sos de rosii direct din cutie/ borcan
- sare si piper
- 2 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui
- 2 catei de usturoi
- verdeata proaspata
Modul de pregatire este super simplu pentru aceasta ciorba de dovlecei acrita cu rosii:
- Tocam toate legumele cuburi mici, mai putin cartofii si dovleceii. Cartofii se taie cuburi mai mari. Dovleceii se toaca rondele sau cuburi mai mari.
- Punem la fiert toate legumele, mai putin dovleceii.
- Fierbem legumele la foc mediu pana cand morcovii sunt aproape fierti. La mine dureaza cam 20 de minute.
- Adaugam dovleceii tocati mare, felii, rondele, cuburi mari, cum doriti.
- Lasam dovleceii sa fiarba maxim 5 minute si apoi adaugam sosul de rosii si usturoiul pisat marunt. Mai fierbem ciorba maxim 3 minute si stingem focul.
- La final, cand ciorba este gata sa fie servita, adaugam verdeata proaspata, putin ulei si servim.
Ciorbita de dovlecei se poate servi cu crutoane de casa daca doriti sa fiti siguri ca si copiii o vor manca fara mofturi. Orice ciorba se mananca mai bine daca le oferim copiilor si crutoane facute in casa. Crutoanele ii imbie sa manance ciorbita sau cel putin asa se intampla la noi 🙂
Sanatate maxima si mult succes in bucatarie!
Va mai astept pe blog cu si mai multe retete culinare sanatoase, dietetice, delicioase si rapide!
Va invit sa ma urmariti si pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria