Da, este de fapt o salata pentru ca mai mult sunt legume si pastele sunt in cantitate mai mica. Plus ca toate legumele sunt crude. Va asigur ca o sa va placa aceasta reteta pe care eu am descoperit-o in Italia, in Toscana. Am stat acolo 2 saptamani si am invatat retete italienesti delicioase si minunate, retete sanatoase pe care le-am adus cu mine acasa si le folosesc de fiecare data cand vreau ceva mediteranean delicios si rapid.
Astazi va ofer o reteta de salata cu paste. Cei care nu stiau ca asa ceva e posibil, nu va faceti griji. Nici eu nu stiam si cand am aflat m-a bufnit rasul 🙂 Apoi am gustat si am cerut reteta, care este mai simpla decat va imaginati. Este chiar intuitiva.
Italianca care m-a invatat sa pregatesc salata aceasta mi-a spus ca in Italia nu se pune accent asa de mare pe mancare. Acolo mancarea este hrana, nu este distractie. Ca sa mananci bine, uneori este nevoie doar de cateva legume proaspete si in bolul cu legume arunci o mana de paste fierte al dente. Atat. Fara ifose.
Ingrediente necesare pentru salata de rosii cu paste:
- 100 de grame de paste – suficient pentru 3 persoane adulte
- 600 grame de de rosii
- o ceapa mica – optional
- o mana de masline
- 4 linguri de ulei de masline
- sucul unei lamai
- cateva frunze de busuioc
- salata verde sau rucola – optional
Modul de pregatire pentru salata de rosii cu paste:
- Fierbem pastele al dente, ca pe pachet. Le scurgem, nu le clatim. Le lasam sa se raceasca complet.
- Tocam legumele, punem uleiul de masline, sucul de lamaie, frunzele de busuioc.
- Combinam legumele cu pastele, amestecam bine si servim.
Este o mancare divina. Va spun sincer ca o sa va placa. Pastele prind tot sosul din bolul de salata. Deci nu mai inmuiati colt de paine in salata de rosii. Stiu ca suna tragic dar poate e mai bine. Pastele nu ingrasa asa de mult precum painea, plus ca in aceasta reteta am folosit o cantitate mai mica decat am fi folosit paine proaspata.
Va invit sa incercati pastele fierte de orice forma si culoare, in orice salata doriti. Pastele au si ele cateva grame de proteine si nu sunt calorii goale. Pastele tin de foame, sunt satioase. Pot fi folosite si in dieta din punctul meu de vedere, pentru mine si pentru meniul meu personal. Nu ma pot pronunta pentru toata lumea. Dar eu va spun sincer ca mananc paste si nu sunt nici supraponderala, nici subponderala. Sunt mama de doi copii, sunt putin pufoasa, nu am patratele pe abdomen. Dar am analizele minunat de bune, sunt activa, mananc de toate, cate putin din tot ce poftesc. Nu imi rapesc placerea de a manca paste. Nu as merge la astfel de extreme.
Pentru cei care doresc sa slabeasca si au nevoie de motivatie in plus, va invit sa imi scrieti. Sunt Coach si ajut persoane ca dvs. sa isi regaseasca motivatia de a slabi sanatos si cu efecte pe termen lung.
Va invit sa imi scrieti pentru mai multe detalii despre modul in care va pot ajuta la adresa: claramarianicutar @ gmail.com
De asemenea, va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>