Ne plac salatele fiindca sunt sanatoase pentru organismul nostru, au mai putine calorii decat alte preparate si astfel ne ajuta sa slabim, au fibre si astfel regleaza tranzitul, au antioxidanti datorita legumelor de diferite culori si sunt gata in cateva minute 🙂 Unde mai pui ca nu au nevoie de pregatire termica asa ca nu trebuie sa mai dai drumul la aragaz si nici sa il speli dupa aceea :))) Eu v-am zis ca salatele sunt o afacere foarte buna!
Iata azi o reteta de salata cu specific mediteranean, un preparat culinar gata in 5 minute. Va las mai jos lista de ingrediente necesare pentru a pregati 2 portii mari de salata mediteraneana delicioasa:
- 4 oua fierte tari, moi, medii, cum doriti 🙂
- 2 linguri mari de anghinare murata (de la borcan)
- 2 castraveti
- 2 rosii medii
- sare si piper
Mai jos este borcanul cu anghinare din care folosesc anghinare pentru salate, paste, sosuri samd. Uneori mananc anghinare cu salata de rosii si paine.
Tocam rosiile, castravetii, fierbem ouale si le decojim, le taiem in sferturi, adaugam anghinare murata, putina sare si putin piper. Si servim 🙂 Masa e gata in scurt timp si va satisface pofta oricui, indiferent de cat de mult iubeste sau nu salatele. Aceasta salata este putin mai aparte, cu un continut mai redus de verdeturi, care de obicei sperie multa lume :))) Ouale fierte sunt sursa de proteine si anghinarea este super sanatoasa pentru tot sistemul digestiv, in special pentru ficat 🙂
Sper sa va placa si sa va inspire salata mea de azi. Mergea si o mana de masline aruncata in salata dar va las pe voi sa imbunatatiti reteta de azi in fel si chip, cum considerati de cuviinta!
Ma puteti urmari si pe Facebook si pe Instagram 🙂