Salatele sunt mese obligatorii pentru un program de alimentatie sanatoasa. Macar o salata pe zi, la alegere. Mai adaugam putina miscare, apa suficienta si scoatem alimentele procesate si s-ar putea sa descoperim ca dam jos kilogramele nedorite si nu le mai acumulam inapoi.
Exemplul de azi este o salata absolut minunata, care se distinge prin originalitate. Nu o servim chiar la orice restaurant si merita putina atentie pentru ca aduce in alimentatie o serie larga de vitamine si minerale foarte importante pentru buna dezvoltare a organismului nostru.
In principiu este o salata inspirata din gastronomia orientala, unde cous-cous-ul se consuma foarte des. Cous cous-ul este grau spart, perlat, sub forma de mici bilute, mingiute, perlute. Spuneti-le cum doriti.
Iata ingredientele de care aveti nevoie pentru o salata de cous cous:
- 5 linguri de cous cous
- 1 legatura de patrunjel tocat marunt
- sare si piper
- ceapa tocata marunt
- 5 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi pisati marunt
- sucul unei lamai
Cous-cous-ul se pune intr-un bol si se adauga peste el apa fierbinte cat sa il acoperim cu 2 degete. Il acoperim si il lasam sa traga toata apa.
Cous-cous-ul umflat si racit se amesteca intr-un bol mare cu patrunjelul tocat marunt, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat marunt, sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie. Asta e tot! O salata simpla, sanatoasa si foarte gustoasa, ceva aparte fata de salatele cu care suntem obisnuiti.
Cum servim salata de cous-cous? Merge de minune ca o masa de sine statoare fiindca este foarte satioasa. Evident ca merge si langa o ganitura precum: ciuperci la tigaie, legume la gratar, frigarui de legume si orice altceva doriti.
Sanatate maxima si mult succes in arta gatitului sanatos!
Va mai astept pe blog cu si mai multe retete culinare sanatoase, dietetice, delicioase si rapide!
Va invit sa ma urmariti si pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria