Shuba este o salata ruseasca celebra. Este una dintre cele mai gustoase mancaruri din lume. Desigur, nu toata lumea apreciaza combinatia dintre ingredientele cheie ale acestui preparat. Si daca vi se pare un preparat dificil sau prea complicat, va spun un secret 🙂 Puteti sa puneti ingredientele dorite, in cate straturi doriti, doar acele ingrediente care va plac.
Shuba este un preparat perfect pentru cine este la dieta si are nevoie de mancare sanatoasa, satioasa, hranitoare si formata doar din ingrediente naturale. Va las mai jos reteta mea de salata ruseasca, cu mentiunea ca preparatul poate fi imbunatatit. Si in loc de hering marinat puteti folosi si somon afumat sau macrou afumat 🙂
Shuba este o salata preparata sub forma de straturi. Va las mai jos straturile si automat descoperiti si ingredientele de care aveti nevoie: cartofi, ceapa, morcov, sfecla, hering marinat, putina maioneza, oua fierte.
- Strat de cartof fiert dat pe razatoare
- Strat de ceapa cruda tocata marunt
- Strat de hering marinat tocat marunt
- Strat subtire de maioneza
- Strat de sfecla rosie fiarta si data pe razatoare
- Strat de cartof fiert dat pe razatoare
- Strat subtire de maioneza
- Strat de morcov fiert dat pe razatoare
- Strat de ou fiert tare, dat pe razatoare
- Cimbru proaspat sau uscat
Evident ca puteti jongla cum doriti cu straturile de legume si de maioneza, cartofi si pește. Puteti sa puneti ouale in interior, unde stau bine mersi si stratul isi pastreaza consistenta.
De asemenea, in stratul de maioneza de deasupra puteti incorpora putina salata de sfecla sau doar sucul de la sfecla fiarta. Veti obtine maioneza de o culoare super frumoasa. Pe deasupra puteti presara marar sau verdeata de orice fel.
In mare, cam aceasta ar fi ordinea ingredientelor cand fac eu Shuba. Am fini din Republica Moldova care fac cea mai buna Shuba din lume si nu am cuvinte sa va explic cat este de buna. Este un preparat delicios si hranitor.
Shuba este perfecta pentru cei care vor mancare satioasa, hranitoare. Heringul si oul au proteine cu toti aminoacizii esentiali. Restul legumelor sunt fie crude, fie fierte. In orice caz ajuta la alimentarea organismului cu vitamine si minerale care ne stimuleaza metabolismul si il ajuta sa functioneze bine.
Shuba este o salata de iarna, desigur. Se mananca rece, direct din frigider. Si merge de minune langa un pahar de vin rosu, evident. Dar nu va sfiiti sa o pregatiti si in afara sezonului rece.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!
Cele mai noi retete de pe site>>>