Ah, da, sandvisurile noastre 🙂 Nu renuntam la ele cu toate ca nu mai mancam de mult timp mezeluri. Incercam sa ne hranim mai sanatos, asa ca gasim tot felul de solutii astfel incat sa ne bucuram in continuare de ideea de sandvis dar fara sa ne punem sanatatea pe loc secund.
O solutie buna este salata de ton pentru orice sandvis doriti.
Va las mai jos reteta de salata de ton:
- 300 grame de ton (conserva sau borcan) + 2 linguri de maioneza + 2 linguri de iaurt grecesc + sare, piper + sucul unei jumatati de lamai + 2 fire de patrunjel tocate marunt = pasta de ton 🙂
Sandvisul se prepara simplu. Punem un strat de salata de ton si deasupra vom adauga frunze de spanac proaspat. Punem cealalta jumatate de chifla si servim 🙂
Desigur, in loc de ton puteti folosi macrou afumat, hering afumat, pastrav afumat. Maruntim pestele si il combinam cu maioneza si iaurt sau doar cu maioneza sau iaurt, una din ele. Eu pun patrunjel la aceasta salata dar merge foarte bine si ceapa verde si mararul 🙂
Salata de ton se prepara simplu si poate fi pusa si in wrap de lipie libaneza sau in foi de tortilla. Puteti sa mai adaugati in sandvisuri si felii de ardei gras, masline fara samburi si chiar felii de castravete sau frunze de salata verde/ andive/ rucola 🙂
Putem face o sumedenie de sandvisuri cu peste si sunt toate delicioase. Fata de mezeluri, pestele afumat este o alternativa mult mai buna. Nu spun ca este cea mai buna dar este un pas in fata, o forma de progres fata de mezeluri. Si cred ca asa incep toate lucrurile bune, cu pasi mici intr-o directie buna. Ne rafinam alegerile si poate ca intr-o buna zi vom reusi sa gasim alternative si mai bune pentru sandvisurile de azi 🙂
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!