Mic dejun sau desert? Sau gustare? Sincera sa fiu, terciul de ovaz este pentru mine si mic dejun sanatos, si desert nevinovat, si gustare rapida si delicioasa. Terciul de ovaz este o salvare pentru oricine isi ingrijeste sanatatea si are nevoie de un preparat sanatos, rapid si satios.
Astazi descoperim cum se prepara terciul de ovaz cu afine, miere si seminte de dovleac. Este o combinatie ultra-gustoasa, super sanatoasa, bogata in tot felul de nutrienti de care organismul nostru are mare nevoie.
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru terci de ovaz:
- o cana mica de fulgi de ovaz + 3 cani mici de apa
- 2 linguri de seminte de dovleac
- 2 linguri de afine deshidratate sau o mana de afine proaspete sau o mana de afine decongelate
- 2 linguri de miere
Terciul de ovaz se prepara in fix 2 minute. Punem apa la fiert intr-o oala mica si apoi dam focul mic de tot. Lasam apa sa se calmeze si apoi punem in oala fulgii de ovaz. Amestecam mereu cu o lingura pana cand terciul prinde forma. Fulgii de vor topi, la propriu. Isi vor pierde forma si vor deveni un fel de piure, ca un terci.
Stingem focul. Adaugam afine, seminte de dovleac, miere. Putem sa adaugam zmeura in loc de afine. Sau rondele de banana sau bucatele de mere. Ingredientele pe care le folositi sunt alese de voi, in functie de ce doriti sa adaugati in meniul zilnic.
Alte ingrediente care merg de minune in terciul de ovaz: nuci, seminte, coaja de portocala, ghimbir, scortisoara, pudra de turmeric, migdale, fistic, agrise, stafide, kiwi, seminte de floarea soarelui si nu numai.
Cel mai important de retinut este ca terciul de ovaz are nevoie de 1 masura de ovaz la 3 masuri de apa. Ceea ce inseamna ca daca vrem sa facem terci de ovaz pentru 3 adulti, o sa folosim o cana mare de fulgi de ovaz + 3 cani mari de apa. Folosim aceeasi cana.
Sau, daca vreti sa faceti terci de ovaz pentru o singura persoana, folositi o ceasca de fulgi de ovaz + 3 cesti de apa. Folosim aceeasi ceasca pentru a masura fulgii si apa. Este o masura clara, sigura si care ofera garantie ca veti face un preparat delicios si perfect.
De asemenea va mai recomand sa aveti lingura de lemn cu care sa invartiti in terci ca sa nu se prinda. Mai sunt gospodine care prefera sa foloseasca tel. Eu prefer sa folosesc lingura de lemn. Am vreo 10-15 linguri de lemn pe care le folosesc mereu. Nu cred ca exista vreo mancare in care sa nu amestec cu lingura de lemn.
Un alt aspect important este ca fulgii de ovaz se pot consuma si in stare cruda. Ii putem pune in iaurt sau in lapte si ii lasam sa se inmoaie cateva minute. Apoi ii consumam si asta e tot. Se pastreaza nutrientii si mai bine decat in terci, evident. Caci acolo unde exista preparare termica se pot pierde vitamine si minerale, plus antioxidanti.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Cele mai noi retete de pe site>>>