Deci una dintre cele mai mari dorinte ale mele pe 2021 a fost sa pot obtine orez pufos, bob cu bob, orez asiatic. Nu radeti de mine si de dorintele mele marunte caci mai am eu si altele mai falnice si mai marete. Dar ideea de a face orez bob cu bob acasa la mine a fost una pe care am reusit sa o bifez si sunt extraordinar de fericita.
Am incercat tot felul de oale si tigai, chiar si tuciuri. Dar nu am reusit sa obtin acel orez minunat pe care il mananci la restaurante asiatice.
Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati orez bob cu bob, in stil asiatic:
- orez basmati
- apa plata
- sare si piper
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- o oala cu interior ceramic, antiaderent, cu capac
- focul sa fie mic
Pasii pentru a pregati orez pufos, bob cu bob 🙂
A. Pentru 2 adulti infometati, eu pun o cana de orez, asa cum il luati din punga. Il puneti direct in oala antiaderenta. Peste el turnati apa plata si il clatiti bine, dupa cum doriti. Eu il clatesc in 2-3 ape. Apoi aruncam apa in care s-a clatit orezul. Peste orezul scurs vom adauga 2 cani de apa rece.
B. Tineti minte ca orezul si apa trebuie sa fie in ratie de 1 la 2. Deci o cana de orez are nevoie de 2 cani de apa. Simplu! Am invatat de la Jamie Oliver, jur. A zis faza asta la o emisiune si am tinut minte, slava cerului.
C. Deci, orezul cu apa plata se pun la foc mic si adaugam sare si piper. Punem capacul la oala. Nu ne atingem de oala deloc, absolut deloc. Ne uitam la ea din cand in cand. Stingem focul cand vedem ca orezul a tras toata apa. Rasfiram orezul cu o furculita, usor, incet, cat sa il aerisim putin si adaugam si putin ulei de floarea soarelui, pentru aroma 🙂
D. Serviti cu incredere, cu sos de soia, cu sos dulce acrisor, cu tofu, cu omleta, cu spanac, cu ciuperci, cu ce doriti voi. Este orez pufos, orez bob cu bob, orez in stil asiatic, asa cum il comandati la restaurant. Si are un gust demential.
In orez puteti adauga anason stelat, cuisoare, nucsoara, cardamom, seminte de chimen, seminte de fenicul, curry, boia de ardei si orice altceva cu care doriti sa aromatizati orezul.
Acestea fiind spuse, misiunea mea a fost indeplinita :))) Puteti face orez bob cu bob si fara aparat de gatit orez pufos. Eu am tot cautat sa cumpar unul fiindca le-am vazut in filmele la care ma uit mereu pe Netflix: coreene, japoneze, chinezesti :)) Si toti au aparat de gatit orez. Cred ca nimeni nu concepe sa pregateasca orezul in oala de email sau de inox, asa cum faceam si eu acum ceva timp. Faza e ca se lipeste, trebuie sa amesteci mereu si iti faci o mie de nervisori. Si te alegi cu un pilaf care sigur ca este delicios dar poate ca uneori vrei orez pufos, bob cu bob, orez in stil asiatic.
Haideti sa vedeti si cum arata oala dupa ce am luat orezul din ea. Practic, se sterge cu o carpa si se pune la locul ei :)))
Nu stiu daca nu merge de minune si cu orez alb, romanesc, tip orez de sarmale. S-ar putea sa mearga. Eu am ales orez basmati ca sa fiu mai sigura si sa nu ma apuce nervii ca am cumparat o oala noua si nu am obtinut orezul bob cu bob la care visez. Dar o sa ma incumet zilele acestea si o sa incerc sa obtin orez asiatic din orez romanesc, cel rotund 🙂 Sa vedem ce iese!
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine
Descopera pagina mea de Facebook
Descopera pagina mea de Instagram
Descopera cele mai noi retete de pe site>>>