Dragilor, despre ciuperci discutam foarte des pe blogul meu de mancare sanatoasa pentru ca ciupercile sunt alimente de nadejde in orice bucatarie. Sper ca va plac si le digerati bine iar impreuna cu mine puteti descoperi cateva retete simple si rapide in care ciupercile sunt vedete principale.
Astazi va ofer o reteta buna de ciuperci scazute la ceaun 🙂 Este o mancare de care nu te mai saturi si pe care, daca o incerci macar o data, o vei repeta din nou si din nou.
Lista de ingrediente esentiale pentru un ceaun picant de ciuperci brune Champignon cu usturoi si cimbru:
- 500 de grame de ciuperci brune Champignon (sau albe, de care gasiti)
- 3 catei de usturoi
- sare si piper
- 5 linguri de ulei de masline/ de floarea soarelui etc.
- 2 crengute de cimbru
- 2 foi de dafin
Mod simplu de pregatire a celor mai bune ciuperci:
- Spalam ciuperile, le tocam in jumatati sau in sferturi.
- Punem ciupercile la innabusit intr-un ceaun sau intr-o tigaie cu putin ulei, sare, piper, la foc mediu.
- Amestecam ciupercile din cand in cand si avem grija sa nu se prinda.
- Ciupercile sunt gata cam in 30 de minute, timp in care vor lasa apa si apoi apa se va evapora. Ciupercile sunt gata cand devin sticloase, lucioase, fara apa in ceaun.
- Adaugam usturoiul, dafinul si crengutele de cimbru dupa ce am stins focul. Punem un capac peste ceaun si lasam aromele sa se difuzeze perfect.
- Servim cald, cu mamaliga sau cu paine 🙂
Ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si au proteine, carbohidrati sanatosi si antioxidanti minunati pentru sanatatea noastra.
Ciupercile se combina de minune cu salatele verzi, cu mamaliga, cu painea integrala, cu rucola picanta si cu frunzele de mangold stropite cu suc de lamaie si cu ulei de masline, sub forma de salata.
Va invit sa incercati reteta mea si sa o imbunatatiti cum doriti, cu ce arome credeti ca se potrivesc, cu ce verdeturi aromatice simtiti ca rezonati 🙂
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.