Dragilor, am revenit cu o rețetă absolut minunată de chifle cu semințe de chia și rozmarin! Vă spun cu mâna pe inimă că sunt cele mai bune chifle pe care le-am mâncat vreodată. Nicio brutărie nu mi-a oferit până acum un gust atât de bun, iar rezultatul m-a surprins și pe mine. Sunt fragede, aromate și incredibil de ușor de făcut!
Vă las mai jos ingredientele pentru cele mai gustoase chifle de casă:
- 700 g făină albă
- 500 ml apă caldă
- 1 cub de drojdie proaspătă sau 4 linguri de maia activă
- 1 linguriță sare (opțional)
- 1 linguriță rozmarin uscat
- 6 linguri de ulei de măsline (4 pentru aluat, 2 pentru uns tava)
- 3 linguri de semințe de chia
Mod de preparare:
1. Punem făina într-un bol încăpător și facem o adâncitură la mijloc.
2. Adăugăm drojdia mărunțită (sau maiaua), turnăm apa caldă și amestecăm ușor.
3. Frământăm aluatul până devine omogen, apoi îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la dospit 30-60 de minute.
4. După ce a crescut frumos, adăugăm semințele de chia, uleiul de măsline, sarea și rozmarinul, încorporându-le bine.
5. Ungem o tavă cu ulei, formăm chifle rotunde și le așezăm în tavă. Le lăsăm să mai crească puțin, acoperite.
6. Coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 45-60 de minute, până devin aurii și crocante la exterior.
7. Lăsăm chiflele să se răcească înainte de a le tăia.
Rezultatul? Chifle delicioase, pufoase, sănătoase și sățioase! Le puteți savura simple, cu unt, cremă de brânză sau orice altceva vă place. Iar dacă vreți o variantă fără sare, le puteți face și așa – vor fi la fel de bune!
Poftă bună!
Reteta de maia pentru paine este aici.
Sper sa va iasa la fel de bine ca si mie si sa va placa enorm acest hobby nou – brutaria!
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare delicioase!