Ne plac deserturile simple si rapide, cat mai sarace in calorii si cat mai bogate in nutrienti. Si stim ca se poate iar aceasta reteta pe care v-o las pe blog este un exemplu perfect. Cu o precizare importanta: portia corecta este de maxim 100 de grame de paste pentru un adult dar eu recomand sa fierbeti maxim 75 de grame sau chiar 50 de grame pentru un adult. E suficient avand in vedere ca mai sunt si migdale, mai avem si miere si nu vrem sa iasa un desert prea caloric.
Ingredientele de care aveti nevoie pentru a pregati acest desert delicios:
- paste
- migdale macinate
- scortisoara
- zahar brun sau miere
Cum se prepara acest desert delicios inspirat din bucataria mediteraneana?
Fierbem pastele, le scurgem, nu le clatim, presaram peste ele nuca macinata sau migdale macinate, zahar sau miere, scortisoara. Amestecam bine si servim calde sau reci 🙂 Pastele sunt perfecte indiferent de temperatura la care le servim. Eu le prefer calde. Sotul meu le vrea reci. Experimentati si vedeti cum vi se par voua mai bune.
Evident ca in loc de nuci si migdale puteti folosi macadamia, nuci braziliene, caju sau seminte de dovleac. Eu prefer migdale sau nuci si neaparat voi adauga si scortisoara pentru ca este un condiment care da aroma incredibil de buna oricarui desert.
Cat de repede se prepara acest desert? In maxim 15 minute este totul gata. Cat timp se fierb pastele, macinati nucile/ migdalele. Si apoi doar amestecati totul. Gresit nu aveti cum sa faceti nimic. Desertul va iese mai mult ca sigur si nu puteti da gres cu el.
Sper sa va placa si sa va inspire desertul meu. In bucataria mediteraneana se folosesc des ingrediente precum: cereale, in special grau, nuci si seminte, ulei de masline, miere, scortisoara si alte condimente, vin rosu, leguminoase etc. Eu incerc sa incorporez in alimentatia noastra cat mai multe din ele.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!