Orezul cu lapte este unul dintre deserturile cele mai versatile din lume. Poti la modul cel mai serios sa compui 1001 deserturi diferite, toate pornind de la orez cu lapte 🙂 Fie ca este lapte de vaca, fie ca este lapte de migdale sau de cocos, acest desert poate fi raspunsul potrivit indiferent de momentul zilei. Eu il prefer cu lapte de migdale, facut in casa. Reteta este mult prea simpla si este disponibila AICI>>>
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru un bol minunat de orez cu gem si nuci:
– 100 g orez
– 4-5 linguri de gem preferat
– o mana de nuci pecan sau caju, macadamia sau clasice, braziliene, samd.
– lapte de migdale
– scortisoara
Cum se procedeaza pentru un desert atat de simplu si de elegant incat veti dori sa il repetati:
1. Fierbem orezul in apa. Spre final, cand orezul mai are nevoie de apa, adaugam lapte de migdale si mai lasa la fiert fix cat are nevoie orezul pentru a se umfla perfect.
2. Lasam orezul la racit in boluri potrivite pentru o portie de adult.
3. Adaugam gemul preferat si nucile preferate.
Serviti cu incredere un orez delicios, un desert minunat, sanatos si super hranitor. Folositi orez integral sau orez basmati si includeti in acest desert gemuri naturale, de casa, dulceturi cu verdeturi aromatice, coaja de portocala, ghimbir confiat si ce alte ingrediente mai considerati ca merita sa intre in meniul vostru saptamanal 🙂
Sanatate maxima si succes in tot ce faceti!
Cele mai noi retete de pe site>>>