Ne place orezul insa cel pregatit bine. Uneori vrem pilaf si uneori vrem orez bob cu bob, care nu se lipeste. Mai vrem uneori si orez pufos, lipicios, in stil indian. Asta vom invata sa pregatim astazi.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru orez in stil indian, cu curry:
- o cana de orez
- 2 cani de apa
- 1 lingura cu varf de pudra curry
- sare, piper
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
Orezul se pune in oala antiaderenta impreuna cu apa, pudra de curry, sarea, piperul si uleiul de floarea soarelui. Punem capacul si dam focul mic-mediu. In 25 de minute puteti sa serviti orezul. In functie de cantitatea de orez, de tipul de orez, de focul de la aragaz, o sa difere putin timpul de preparare. Adica s-ar putea sa dureze mai putin sau mai mult de 25 de minute dar veti obtine orez indian pufos, aromat.
Eu il servesc ca atare, simplu, gol. Si vreau sa va spun ca este absolut delicios, hranitor, super satios. Orezul este un aliment super sanatos si de care nu ar trebui sa ne fie teama pentru ca antunci cand este consumat cu masura, este perfect chiar si in diete.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>