Mancarea asiatica e mai simpla decat ma asteptam. Daca mi-ar fi spus cineva acum cativa ani ca voi putea gati la fel de bine ca un bucatar asiatic, as fi ras cu pofta. As fi zis ca omul are simtul umorului foarte bine dezvoltat. Insa anii au trecut, am descoperit bloguri cu mancare asiatica, am descoperit magazine asiatice cu ingrediente cat se poate de accesibile si acum gatesc la nivel serios.
Copiii si sotul meu au de multe ori de ales intre mancarea facuta de maine in casa si mancare de la restaurante asiatice. Faza tare este ca aleg mancarea mea si acest lucru ma uimeste de fiecare data. Mereu ii intreb daca sunt siguri ca nu vor sa iesim in oras sa mancam la un restaurant asiatic.
Azi va ofer o reteta de mancare asiatica pentru acasa, asa de simpla si delicioasa incat o veti adora.
Iata ce ingrediente puteti folosi pentru a pregati legume asiatice cu taitei ramen si sos chili:
- 1 ardei kapia
- 2 fire de ceapa verde
- 1 morcov mic
- o mana de fasole verde pastai
- 10 ciuperci Champignon
- 2 linguri de ulei
- 4 linguri de sos de soia
- 4 linguri de sos de chili (sau dulceata de ardei iute)
- putin ghimbir proaspat tocat sau putin ghimbir pudra
- 2 catei de usturoi
- 1 – 2 pachete de taitei pentru supa (taitei ramen)
Modul de pregatire este super simplu pentru aceasta mancare asiatica delicioasa:
- Legumele se toaca, se trag la tigaie in putin ulei la foc iute. Le lasam sa sfaraie maxim 2 minute la foc mare.
- Dam focul mic si le lasam sa fiarba in suc propriu inca 5-6 minute.
- Adaugam sos de soia, sos de chili, ghimbir, usturoi pisat marunt si taiteii ramen direct din punga, nefierti.
- Adaugam o cana de apa pentru o punga de taitei si punem capacul. Focul sa fie mic. Mai amestecam din cand in cand taiteii cu legumele si cu sosul astfel incat taiteii sa inceapa sa fiarba.
- Stingem focul cand taiteii sunt fierti.
- Servim o mancare asiatica delicioasa alaturi de cei dragi.
Da, putem fierbe taiteii separat, conform instructiunilor de pe pachet si apoi doar ii scurgem si ii adaugam in tigaia noastra cu legume si sos asiatic.
Da, putem sa mai adaugam o cana de apa daca dorim sa obtinem o mancare mai lichida, mai aproape de o supa asiatica decat de ideea de mancare asiatica din legume si taitei. Eu adaug mai mult sos de chili, mai mult sos de soia si inca o cana de apa. Asa reusesc sa obtin o mancare mai lichida 🙂
Va recomand sa serviti aceasta mancare calda sau fierbinte. Daca este rece, taiteii nu vor mai fi asa de gustosi iar aromele asiatice nu se mai simt asa de bine. Deci savurati mancarea cat e calda. Si nu uitati ca o puteti imbunatati si cu alte ingrediente cu specific asiatic: sosuri diverse, ciuperci asiatice diverse, alge si nu numai. Mancarea asiatica este savuroasa si extrem de originala. Aveti numeroase preparate culinare care va pot impresiona si pe care le puteti pregati cu succes maxim.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>