Pastele sunt super sanatoase cat timp sunt paste din grau dur sau paste din grau integral. Doar pastele de faina alba sunt mai putin recomandate fiindca faina alba creste glicemia si ne ingrasa.
Dar pastele de grau dur, cele tip Barilla, sunt ok si sunt recomandate chiar si in dieta cat timp respectam gramajul. Un adult ar trebui sa consume maxim 100 de grame de paste (cantarite in stare uscata, din pachet) la o masa. Daca respectam aceasta regula, putem consuma si paste.
Astazi va ofer o reteta super simpla, rapida, delicioasa si sanatoasa, cu paste si ton din conserva. Iata ce ingrediente sunt necesare:
- 400 grame paste de grau dur, penne sau orice alta forma de paste aveti
- 2 conserve de ton, gramaj 300 de grame masa solida
- patrunjel verde, marar, oregano, salvie, orice verdeata aveti
- sare, piper
- 4 linguri ulei de masline
- un varf de cutit de fulgi de chili
- 2 catei de usturoi pisati marunt
Mod de preparare al celor mai bune paste cu ton din lume:
- Fierbeti pastele al dente. Le scurgem bine de apa.
- Punem o tigaie mare pe foc si adaugam uleiul de masline si usturoiul tocat marunt. Lasam usturoiul sa isi lase aroma in uleiul de masline. Scoatem usturoiul cand vedem ca incepe sa se rumeneasca.
- Adaugam fulgii de chili, sare si piper. Stingem focul.
- In tigaia cu ulei aromat vom adauga pastele fierte, verdeturile tocate marunt si tonul direct din conserva. Lasam totul sa sfaraie maxim 2 minute, la foc mediu.
- Stingem focul si lasam tigaia cu capacul pus cateva minute pentru ca toate aromele sa se combine.
- Servim cu un pahar de vin rosu alaturi 🙂
Pastele cu ton si verdeturi proaspete sunt absolut fenomenale. Se pregatesc in fix 30 de minute si vreau sa va asigur ca nu veti regreta deloc. Este o mancare delicioasa, sanatoasa, hranitoare si satioasa.
Aduce aport mare de proteine, fibre si antioxidanti, precum si grasimi sanatoase. Vi le recomand cu drag!
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare delicioase!