Pesto făcut în casă. Ce poate fi mai gustos si sanatos? Reteta pe scurt: Busuioc, usturoi, muguri de pin, ulei de măsline, sare, puțin suc de lămâie. Punem la blender și avem cel mai bun sos pesto. Se servește cu paste, pe bruschete și în salate. Si este un simbol la mancarurilor italienesti 🙂
In loc de muguri de pin puteți folosi nuci. Și dacă aveți parmezan, adăugați cu generozitate, marunțit, direct în blender. Pesto va ieși așa de bun încât veți dori să îl mâncați cu pâine și salată de roșii
Reteta de pesto in detaliu:
Punem la blender 2 pumni mari de frunze de busuioc, 6 linguri de ulei de masline, o ceasca de muguri de pin sau o ceasca de nuci romanesti, 2 catei de usturoi, sare, piper, 200 grame de parmezan ras, sucul unei lamai. Punem la blender si maruntim totul pana cand obtinem o pasta fina si delicioasa.
Pesto astfel obtinut se serveste pe loc pe bruschete, in salate, in paste fierte al dente si nu numai. Merge de minune si cu paine integrala si un pahar de vin rosu servit alaturi 🙂
Daca doriti, puteti sa pastrati pesto la frigider 1-2 zile si sa il folositi imediat ce aveti nevoie 🙂 Pesto este delicios si sanatos, bogat in vitamine, minerale, antioxidanti. Este un preparat culinar tipic italienesc si pe care il putem pregati acasa foarte simplu si usor.
Va doresc multa sanatate si succes maxim in tot ce faceti!