Ciorbele si supele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra, indiferent cat de ocupati suntem, indiferent cat de putin timp avem la dispozitie pentru pregatirea meselor. O ciorba se face in 30-45 de minute din cateva legume tocate si puse la fiert. La final completam cu putin ulei virgin, suc de lamaie si verdeata proaspata. Mai simplu de atat chiar nu se poate. Fara conservanti, fara arome artificiale, fara nicio bazaconie 🙂
Astazi va ofer o reteta de ciorba care va face furori la masa voastra. Va asigur ca toti cei dragi vor aprecia aceasta ciorbita de legume in care punem la fiert si putin somon afumat.
Iata ce ingrediente am folosit eu pentru o ciorba minunat de simpla si de gustoasa:
- 1 morcov
- 1/4 radacina de telina
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cartofi
- 1/2 ardei gras
- 5 fire de patrunjel
- 200 grame de somon afumat
- 4 linguri ulei de masline virgin
- sucul unei lamai
- sare si piper
Mod de pregatire pentru cea mai gustoasa ciorba de legume cu somon afumat:
- Tocam legumele si le fierbem in functie de timpul lor de fierbere. De la radacinoase ajungem la ardei gras si la cartofi. Treptat 🙂
- Cand legumele sunt fierte, adaugam somonul afumat, sare, piper. Mai lasam un clocot si stingem focul.
- Adaugam sucul de lamaie, uleiul de masline si verdeata proaspat tocata.
- Servim alaturi de paine sau crutoane, fara paine, cu mamaliga, cum doriti.
Este o ciorbita simpla si banala, insa imbunatatita putin prin faptul ca ii adaugam un element nou. Somonul afumat are un gust incredibil de bun si ofera aroma oricarui preparat culinar in care il folosim. Eu folosesc de obicei somonul afumat in sandvisuri si salate dar merge de minune si in ciorbe.
Sper sa va placa reteta mea si sa va inspire sa pregatiti ciorbite si supe pe placul celor dragi!
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa:
Cele mai noi retete de pe site>>>