Este o reteta traditionala inspirata din bucataria italiana si automat din dieta mediteraneana. Este o mancare pe care nimeni nu o va refuza, un preparat simplu si rapid, elegant si super aspectuos.
Copiii mei sunt innebuniti dupa paste asa ca ocazional avem paste in meniu, fie ca sunt paste cu legume, paste cu sos de rosii, paste cu sos pesto, paste cu masline, paste cu peste samd.
Astazi va prezint o reteta absolut minunata de paste cu masline si rosii. Se prepara in cateva minute si va impresiona pe oricine aveti la masa, vegan, vegetarian, omnivor :))
Iata ingredientele necesare pentru paste in stil italienesc, 4 portii de adult:
- 400 grame de paste
- 1 kg de rosii cherry
- 400 grame de masline negre, verzi, kalamata fara samburi
- 10 linguri ulei de masline
- 5 fire de ceapa verde
- 5 catei de usturoi
- sare si piper
- busuioc verde si uscat, cimbru uscat, oregano uscat
Iata cum pregatim paste cu masline si rosii in stil italienesc:
- Ceapa verde se toaca marunt si se soteaza la foc iute in ulei de masline timp de 2 minute.
- Adaugam rosiile, usturoiul tocat, sare, piper si mai lasam pe foc inca 5 minute la foc iute.
- Separat fierbem pastele al dente si le scurgem, fara sa le clatim.
- Pastele fierte se adauga peste rosii si le lasam la foc iute 2 minute, sa se combine.
- Stingem focul si adaugam maslinele fara samburi, verdeturile aromatice si servim.
Decorati cu frunze de busuioc proaspat daca aveti. Conteaza mult aspectul. Si serviti si un vin rosu daca aveti la dispozitie fiindca se combina minunat cu aroma de masline si cu cea de rosii.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare delicioase!