Pilaf cu legume si rosii intr-o reteta super simpla si rapida 🙂 Va impartasesc azi o reteta pe care o faceau bunicile mele si pe care am preluat-o si o pregatesc cu mare succes. Este o mancare delicioasa, un comfort food adevarat, un preparat pe care nu ai cum sa il refuzi, chiar si la dieta 🙂
Orezul alb poate fi inlocuit cu orez basmati, orez integral, orez prefiert, orez de orice fel doriti dvs. Orezul alb are indicele glicemic foarte mare, este adevarat. Poate fi inlocuit inclusiv cu orez salbatic si orez negru pentru multe persoane care nu au voie orez alb.
Va las mai jos ingredientele folosite de mine pentru acest orez delicios cu legume si rosii, 2 portii de adult:
- o cana de orez
- 4 cani de apa
- 6 linguri de ulei de masline sau orice ulei va place
- 3 linguri de pasta de tomate
- o ceapa mica
- un morcov mic
- un sfert de radacina de telina
- un pastarnac mic de tot
- o radacina mica de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
- patrunjel verde
Cum procedam pentru a pregati un minunat pilaf cu legume si rosii:
- Tocam toate legumele in cuburi mici.
- Tragem la tigaie timp de 2 minute la foc mediu toate legumele cu uleiul, sarea si piperul.
- Adaugam o cana de apa peste legume si lasam totul sa fiarba.
- Cand apa de la legume a scazut, adaugam orezul si cele 2 cani de apa.
- Amestecam totul bine si lasam sa scada la foc mic, cu capacul pus.
- Mai amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca pilaful.
- Cand orezul este aproape fiert, adaugam pasta de tomate, usturoiul pisat marunt si inca o cana de apa.
- Lasam totul sa fiarba inca 4-5 minute la foc potrivit si stingem focul.
- Garnisim cu patrunjel verde si servim cald.
Daca aveti muraturi, puneti-le pe masa caci pilaful cu legume merge de minune cu muraturi. Eu prefer muraturile in saramura dar merg de minune si cele in otet. Muraturi sa fie 🙂 Si daca cititi aceasta reteta in sezon de primavara – vara, atunci sa stiti ca merge o salata de varza proaspata, stropita cu otet si cu ulei, sare si piper.
Reteta iese si mai bine daca aveti rosii proaspete. Si, de asemenea, reteta iese minunat si cu alte legume, nu doar cu cele scrise de mine in lista de ingrediente. Puteti adauga si mazare, fasole verde, broccoli, dovlecei si nu numai 🙂
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!
Sanatate maxima si succes in tot ce faceti!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: