Ne dorim cat mai multe retete sanatoase iar cele mai multe retete vegetariene respecta aceasta regula. Mancarea vegetariana este ridicata la rangul de hrana vie, curata, baza unei alimentatii care promoveaza sanatatea, nivelul optim al colesterolului si trigliceridelor, cu o capacitate mare de protectie impotriva bolilor de inima si impotriva imbatranirii premature. Nu degeaba vom vedea foarte des imagini cu persoane care nu isi arata varsta si pun totul pe seama dietei lor vegetariene.
Astazi va prezint o astfel de reteta vegetariana care mie imi place enorm si pe care o voi avea in mod sigur pe masa de Craciun: salata de vinete cu dovlecei fierti. Este o reteta tipic mediteraneana.
Ingrediente de care aveti nevoie pentru cea mai simpla salata de vinete cu dovlecei:
- vinete coapte
- dovlecei fierti cat sa intre furculita cu usurinta in mijlocul lor
- 2-3 catei de usturoi
- 1-2 cepe mici
- sare si piper
- ulei de floarea soarelui
- rosii si patrunjel pentru decor
Vinetele coapte se toaca marunt si in compozitie se adauga si dovlecei fierti pe care ii vom pisa la fel de marunt. Daca doriti, la final puteti folosi si mixerul pentru prajituri ca sa obtineti o salata super cremoasa.
In compozitie adaugam si usturoi pisat marunt, ceapa tocata marunt, sare si piper, ulei de calitate buna. La final vom decora doar daca dorim, cu felii de rosii, cu patrunjel proaspat tocat, cu masline, cu felii de ardei kapia samd.
Este o salata de vinete clasica la care adaugam si putin dovlecel fiindca preia din aciditatea pe care vinetele o aduc in organism. Sunt multe persoane care nu se simt bine cand mananca vinete asa ca pentru ei in mod special, adaugam dovlecel.
Nu am scris cantitatile la vinete si la dovlecei fiindca ramane la latitudinea voastra care va fi proportia folosita. Puteti sa folositi 2 vinete si 2 dovlecei sau 2 vinete si 1 dovlecel sau chiar 1 vanata si 2 dovlecei. Orice proportie alegeti, fiti siguri ca va iesi minunat.
Este una dintre acele retete vegetariene pe care cu drag le-ai servi pe orice masa festiva, indiferent de momentul anului. De aceea avem vinete coapte congelate sau conservate la borcan. Sunt un preparat culinar pe care nu il poti pastra doar pentru vara. E mult prea bun!
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Ma puteti urmari si pe Facebook si pe Instagram 🙂