As vrea sa fi descoperit supa crema de spanac mai devreme. Cred ca m-as fi bucurat de spanac mai mult decat am facut-o pentru ca la mine in bucatarie erau 3 retete principale cu spanac – placinta cu branza si spanac, mancarea de spanac cu sos de rosii, salata de rosii cu spanac si ulei de masline.
Dar supa crema de spanac le cam bate pe toate si va las mai jos ingredientele pentru o supa delicioasa:
- 500 de grame de spanac congelat
- 1 morcov
- 1/4 radacina de telina
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei gras
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, dupa gust
- 3 linguri de ulei de masline
Modul de pregatire este simplu pentru cea mai rapida supa crema de spanac:
- Tocam toate legumele (mai putin spanacul) si le punem la fiert intr-o oala incapatoare, pe toate odata, fara ordine stabilita. Vor fierbe la fel daca le tocam de aceeasi dimensiune.
- Dupa 20 de minute, legumele sunt aproape fierte. Adaugam spanacul decongelat si mai lasam supa sa fiarba 7-10 minute.
- Stingem focul, dam supa deoparte 10 minute. O sa se raceasca putin, perfect ca sa putem sa adaugam uleiul de masline si sa pastram antioxidantii din el.
- Adaugam sare, piper, patrunjel tocat marunt, ulei de masline.
- Bagam blenderul vertical sau folosim ce blender avem si facem supa crema de spanac cat de fina dorim.
- Servim cu paine de care ne place sau fara paine.
Este o mancare delicioasa, sanatoasa, satioasa. Se prepara simplu si rapid si nu e nevoie de mult efort, dupa cum probabil deja v-ati dat seama. Eu nu gatesc nimic sofisticat, complicat. De ce? Pentru ca muncesc, am 2 copii de crescut, am o casa de intretinut si o biblioteca de citit. Cat sa gatesc si eu?
Va salut cu drag si va doresc mult succes in tot ce faceti! Sa faceti bine si cu suflet!