12 super-alimente si continutul lor in fibre sanatoase

Fibrele alimentare sunt nelipsite din alimentatia noastra. Le consumam in mod automat cand consumam si glucide. Fibrele nu se gasesc in produse de origine animala: carne, oua, lapte, branza. Fibrele se gasesc in legume, verdeturi, leguminoase, fructe. Si automat le consumam, ne ajuta in numeroase feluri si au beneficii notabile pentru sanatatea noastra.

Au potential de scadere a colesterolului rau LDL, de crestere a colesterolului bun HDL, de scadere a nivelului glicemiei si trigliceridelor, de prevenire a obezitatii, de reglare a tranzitului si de refacere a florei bacteriene bune de la nivelul intestinului. Si asta nu e tot, este doar un scurt rezumat a capacitatii de ajutor a fibrelor.

Astazi vom descoperi 12 alimente si continutul lor in fibre sanatoase:

100 g seminte chia = 40 g fibre
100 g fulgi de ovaz = 16 g fibre
100 g migdale = 12 g fibre
100 g naut fiert = 7 g fibre
100 g zmeura = 6 g fibre
100 g linte = 6 g fibre
100 g avocado = 6 g fibre
100 g mazare = 5 g fibre
100 g kale = 4 g fibre
100 g mar = 3 g fibre
100 g broccoli = 3 g fibre
100 g banana = 3 g fibre
100 g smochine = 3 g fibre

Dupa cum vedeti, sunt alimente care abuna in fibre si alimente care au continut de fibre moderat. Le alternam si nu abuzam de fibre. De asemenea, nu uitam faptul ca fibrele nu ajuta tranzitul daca nu consumam si apa suficienta. In caz contrar, fibre multe fara apa inseamna constipatie sigura.

Mai sunt si alte legume, verdeturi si fructe care contin fibre in cantitate mare. Promit sa mai revin pe blog cu mai multe articole despre fibre, mai ales cand stim ca sunt extrem de sanatoase si ne pot ameliora boli si afectiuni foarte serioase.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...