Copiii nostri sunt cei mai importanti. Nu exista niciun alt proiect care sa aiba importanta mai mare. Le oferim toata grija si priceperea noastra pentru ca ei sunt viitorul si nimic nu le va sta in cale daca noi suntem mereu alaturi de ei.
Insa nu trebuie sa investim doar in cursuri si meditatii, doar in calatorii si super gadget-uri. Laptop, telefon, tableta, haine cool, cinema, meditatii, abonamente la inot si dans. Foarte bine, corect. Dar iubirea, odihna, hrana, comunicarea sa fie mereu pe primele locuri.
Astazi descoperim impreuna 12 idei de mic dejun sanatos pentru copiii nostri:
Kefir cu migdale si agrise deshidratate. Pur si simplu adaugam migdale hidratate in prealabil (minim 45 de minute) si agrise intr-un bol de kefir. Simplu si sanatos, un mic dejun perfect pentru copii si toata familia.
Frittata cu telemea si broccoli. Reteta este aici. Este o mancare super sanatoasa, foarte hranitoare, perfecta pentru micul dejun si chiar si pentru pranz sau la gustare.
Pasca cu branza si stafide. Ei bine, iata un mic dejun demn de printese. Adica este divin, ce sa mai. Il pregatiti in casa sau il cumparati. Eu fac pasca in casa si vreau sa va spun ca este chiar comestibila ? Va promit o reteta cat de curand. Cea pe care o am nu are cantitatile cantarite. Eu fac mancare ochiometric ?
Clatite cu gem, dulceata, marmelada, crema de cacao, branza de vaci + miere + stafide etc. Evident ca aceasta idee de mic dejun va fi pe placul oricarui copil. Cine refuza asa ceva la micul dejun, cu atat mai mult cu cat le serviti langa ceai de fructe de padure ?
Orez cu nuci si scortisoara + o lingura de miere. Orezul se fierbe cu lapte vegetal sau clasic. La final adaugam nuci pecan si miere, putina scortisoara, zahar vanilat etc. Este un mic dejun minunat si un comfort food pentru toata lumea.
Budinca de paste cu branza de vaci si stafide. Pastele se fierb si apoi se strecoara. Nu se clatesc. Se adauga branza de vaci, oua batute bine, putin zahar si stafide. Dam la cuptor pana cand avem o budinca delicioasa. Se serveste calda sau rece si nu ramane nicio portie pentru a doua zi. Deci faceti mai multa, sa fiti sigure ca ajunge pentru toata lumea ? Se vor cere portii in plus!
Sandvis cu branza si legume. Evident ca puteti schimba branza cu ce doriti. Dar ideea de sandvis ramane una castigatoare pentru micul dejun. Atat doar ca nu avem nevoie de mezeluri. Pana si o pasta de masline este mai buna. Sau humus, felii de avocado, masline fara samburi, tofu afumat sau clasic samd.
Paine cu unt si gem + rondele de banana. Este o idee de mic dejun care mie imi aduce aminte de cand eram copil. Mancam asa ceva macar de 4-5 ori pe saptamana ? Copiii pot bea alaturi o cacao calda.
Pasta de naut cu usturoi si verdeata pe toast + salata de rosii. Nautul il scoatem din conserva, gata fiert. Il pisam cu sare, usturoi, ulei de masline, verdeturi proaspete tocate marunt. O sa obtinem un fel de humus dar mai grunjos. Se pune pe paine prajita sau proaspata si se mananca cu incredere ? Este delicios!
Kefir + fulgi de ovaz + nuci pecan + curmale. Este o idee de mic dejun care mie imi place mult si pe care o servesc foarte rar copiilor mei. Nu sunt inca fani fulgi de ovaz dar lucram la acest capitol asa ca de multe ori la micul dejun eu mananc ovaz. Poate poate se obisnuiesc si ei cu ideea de ovaz la micul dejun.
Pandispan cu mac si lamaie sau orice alt pandispan pregatiti voi in casa, inclusiv negrese si alte prajituri pufoase si homemade. Da, aceste pufosenii pot fi un mic dejun super sanatos, mai ales daca il serviti alaturi de o cana de lapte vegetal sau clasic, sau kefir/ iaurt de baut/ sana.
Lapte cu fidea/ farfalle/ fettucine/ penne etc. Aici este din nou comfort food si mancarea copilariei mele. Lapte cu paste (alegeti ce forme va plac), putin zahar si la final scortisoara. Pentru copiii mei este un mic dejun sanatos si super hranitor. Il servim de obicei in weekend si se pregateste in cantitati maari.
Sper sa va inspire aceste 12 idei de mic dejun sanatos pentru copii. Nu sunt cele mai originale dar cred ca sunt old time favourites si ar trebui sa le mai acordam o sansa, asta ca sa iesim putin din rutina de cereale cu lapte.
Sper sa va placa ideile mele si sa le adaptati in mod perfect pentru preferintele copiilor vostri.
Vă rog să țineți cont de faptul că orice modificare în regimul alimentar ar trebui să fie efectuată în colaborare cu medicul specialist. Informațiile pe care le furnizez au un caracter pur informativ și reflectă experiența mea personală în procesul de pierdere în greutate și menținere, însă aceasta poate să difere de la o persoană la alta. Metodele care au dat rezultate în cazul meu nu vor fi la fel de eficiente si e posibil sa nu aiba un impact similar pentru altcineva. Prin urmare, este imperativ să cereți sfatul medicului înainte de a face orice schimbare semnificativă în regimul dumneavoastră alimentar.
Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!