Nu sunt vegetariana dar iubesc mancarea sanatoasa asa ca 90% din timp ma gandesc la legume si fructe 🙂 Aceasta este si proportia pe care o pastrez pentru un program de alimentatie sanatoasa: 90% hrana vegetala si restul include carne, oua, branza, miere samd.
Iar la gratar este proba cea mai dificila pentru orice vegetarian 🙂 Ce punem pe gratar?
Iata cele 7 idei de gratar vegetarian pe care eu vi le recomand:
1. Dovlecei si zucchini pe gratar. La final stropiti feliile de zucchini/dovlecel cu sare, piper, otet balsamic, ulei de masline si usturoi 🙂
2. Ardei copt pe gratar si apoi semi-sotat la foc iute cu usturoi, un pic de otet, un pic de ulei, sare si piper 🙂
3. Frigarui de zucchini, dovlecei, ardei gras in 3 culori, ardei kapia, ciuperci champignon, ceapa, rosii etc. Inainte de a le infige pe bete este bine sa le tocati marunt, le puneti intr-un bol incapator, le adaugati sare, piper, boia dulce de ardei si verdeturi aromatice uscate. Le lasati putin sa balteasca in propriul suc si apoi le infigeti pe tepuse 🙂
4. Cartofi copti si apoi consumati cu mujdei preparat cu putin ulei, putin otet, sare si patrunjel tocat marunt 🙂
5. Tofu pe frigarui sau pe gratar 🙂 Alegeti un tofu scurs, semi-afumat. Il taiati feliute si il lasati sa se incinga putin. Apoi il consumati in salata sau intre doua felii de paine, sau in chifla 🙂
6. Porumb fiert, presarat cu sare, piper, boia de ardei si pus pe gratar 🙂 Va garantez ca merita incercarea!
7. Ciuperci champignon umplute cu branza sau cu tofu, puse pe gratar dupa ce le-ati scos piciorusul. Pastrati palariile si lasati-le pe gratar sa sfaraie pana cand sunt bine coapte si interiorul este topit. Puteti opta pentru mozzarella, brie, camembert sau tofu 🙂
Idei sunt! Nu sunt multe dar sunt suficiente cat sa iasa un gratar decent 🙂 Si ce e cel mai important este ca reusim sa obtinem un gratar super sanatos din alimente pe care le avem la indemana. Nu avem nevoie de burgeri vegani, nici de cremvursti vegani sau mai stiu eu ce alte alimente. Gratarul iese de minune si cu legume, cu mix-uri naturale de condimente, cu un mujdei sanatos si o salata de rosii alaturi 🙂
Sa fim sanatosi, sa ne bucuram de hrana vie si sa auzim numai de bine!