Veti regasi mai jos detaliate 12 retete culinare de supe creme de post, pentru toata familia si in mod special pentru cei aflati la dieta 🙂 Va amintesc faptul ca printre cele mai sanatoase mancaruri din lume se numara supele de legume, fara carne, fara paste, fara oua. Ofera satietate si nutrienti cu putine calorii la pachet. Este combinatia ideala 🙂
12 retete de supe creme de post:
Supa crema de cartofi cu morcovi si pastarnac
Supa crema de dovlecei cu cartofi si crutoane
Supa crema de broccoli cu radacinoase
Supa crema de conopida, cartofi si morcovi
Supa crema de morcovi cu mazare
Supa crema de ciuperci cu morcovi si ceapa
Supa crema de dovleac cu ardei gras kapia
Supa crema de radacinoase: telina, pastarnac, radacina de patrunjel
Supa crema de cartofi, spanac, usturoi si patrunjel
Supa crema de linte rosie cu morcovi si cartofi
Supa crema de rosii, dovlecel si cartofi
Supa crema de rosii cu paste alfabet
Iata si retetele de supe creme de post detaliate pe scurt:
Supa crema de cartofi cu morcovi si pastarnac: Pastarnacul se taie cubulete micute, impreuna cu morcovul. Le punem la fiert si in maxim 10 minute adaugam si cartoful taiat cubulete. Cand sunt fierte toate legumele le lasam sa se raceasca si apoi le blenduim pana cand rezulta o supa crema geniala, de post. Se serveste alaturi de patrunjel tocat marunt si tot si chiar si crutoane daca puii vostri nu sunt constipati.
Supa crema de dovlecei cu cartofi si crutoane: Cartofii se taie cubulete si se adauga la fiert. In 10 minute adaugam si dovleceii si lasam sa se fiarba pana cand cele doua legume sunt gata. Le tragem de pe foc, lasam sa se raceasca si apoi le dam la blender pana cand avem o supa crema fina. Se poate da si bebelusilor care si-au inceput diversificarea, insa fara crutoane. Crutoanele merg pentru copiii mai marisori si daca nu au probleme de constipatie.
Supa crema de broccoli cu radacinoase. Radacinoasele preferate (telina, pastarnac, radacina de patrunjel, morcov) se taie cubulete si se pun la fiert in apa deja calduta. Le lasam sa fiarba pana cand sunt aproape gata. Ele fierb cam in 30 de minute, in functie de intensitatea focului. Cand sunt aproape gata, adaugam si buchetele de broccoli si lasam sa mai fiarba inca 6-7 minute pana cand broccoli-ul este gata. Tragem supa de pe foc si lasam sa se raceasca pentru ca apoi sa dam la blender supa. Rezulta o supa crema foarte hranitoare pentru bebelusi si copii.
Supa crema de conopida, cartofi si morcovi: Morcovii se taie cubulete si se pun la fiert. Dupa 10 minute adaugam si cubulete de cartofi si dupa inca 10 minute adaugam si buchetele de conopida. Stingem focul cand legumele sunt gata si cand supa este racita, o dam la blender. Servim supa crema alaturi de patrunjel tocat marunt si crutoane. Unii bebelusi vor primi aceasta supa crema cu mare bucurie. Atentie la etapele de diversificare si la acordul medicului pentru a-i da bebelusului conopida. Sunt bebelusi care se baloneaza de la conopida.
Supa crema de morcovi cu mazare: iata una dintre cele mai simple si mai gustoase supe creme din lume. Interesant este ca este deosebit de hranitoare. Morcovii se pun la fiert primii, taiati in cubulete mici sau lasati intregi, dupa cum doriti. Dupa 10 minute adaugam mazarea si apoi lasam sa fiarba supa pana cand legumele sunt fierte. Lasam supa crema sa se raceasca si apoi blenduim. Servim obligatoriu cu patrunjel tocat marunt si crutoane sau felii de paine coapte la cuptor cu usturoi si rosii 🙂
Supa crema de ciuperci cu morcovi si ceapa: Ciupercile se introduc in alimentatie abia cand copilul a implinit varsta de minim 4 ani. Si vor fi medici care vor insista sa mai asteptati inca un an minim pentru a-i da celui mic ciuperci. Daca deja i-ati dat, atunci puteti folosi si aceasta reteta culinara de supa crema de ciuperci. Cum se prepara? Deosebit de simplu! Cubuletele de morcovi, ceapa si ciupercile tocate super marunt se pun la fiert. Folositi cantitati de 1:1:0,25. Adica morcovi si ciuperci in cantitati egale si doar un sfert cantitate de ceapa. Cand legumele sunt fierte perfect, vom trage supa de pe foc si vom da la blender rezultatul. Iesi o supa crema genial de gustoasa si foarte hranitoare, perfecta pentru pranz. O servim alaturi de patrunjel tocat marunt si crutoane.
Supa crema de dovleac cu ardei gras kapia: Dovleacul si ardeiul gras kapia se pun impreuna la fiert, intregi sau cubulete. Dam de pe foc atunci cand sunt fierte si cand supa s-a racit, o dam la blender impreuna cu patrunjel tocat marunt. Servim langa paine la cuptor, cu branza si rosii.
Supa crema de radacinoase: telina, pastarnac, radacina de patrunjel, tije de telina. Radacinoasele si tijele de telina se taie cuburi si apoi se fierb bine. Cand supa este gata, o tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Dam continutul la blender impreuna cu frunze de patrunjel. Iata o supa crema ideala pentru dieta si slabit sanatos.
Supa crema de cartofi cu spanac, usturoi si patrunjel: Cartofii si spanacul se fierb in apa cu putina sare. Adaugam usturoi tocat marunt, cativa catei. Cand cartofii sunt fierti, lasam supa sa se raceasca si apoi o dam le blender impreuna cu frunze de patrunjel. Este una dintre cele mai delicioase supe creme din lume. Se poate oferi si bebelusilor care au primit ok de la pediatru sa pape usturoi. Evident, se da cu mare incredere copiilor si adultilor. Este deosebit de gustoasa.
Supa crema de linte rosie cu morcovi si cartofi: Lintea rosie si morcovii se spala bine in mai multe ape. Morcovul se taie cubulete. Se pun la fiert impreuna. Se adauga in 15 minute si cartofii si se fierbe supa pana cand toate sunt complet fierte. Supa se ia de pe foc si se lasa se sa raceasca. Apoi se da la blender si totul se asezoneaza cu patrunjel tocat marunt. Aceasta este o supa crema foarte hranitoare si foarte gustoasa.
Supa crema de rosii, dovlecel si cartofi: Cartofii se pun primii la fiert si apoi urmeaza si dovleceii. La final adaugam rosiile decojite. Cand toate sunt fierte, tragem supa de pe foc. O lasam se se raceasca, adaugam frunze de patrunjel si dam totul la blender. Servim cu crutoane.
Supa crema de rosii cu paste alfabet si usturoi: Este una dintre cele mai gustoase supe din lume, din rosii, paste si usturoi. Are o aroma tipic italieneasca. Se prepara foarte simplu. Punem rosiile la fiert, decojite. Cand sunt gata, adaugam usturoi tocat marunt, cativa catei. Dam la blender cand supa este rece. Apoi adaugam paste alfabet fierte separat si clatite bine cu apa rece. Adaugam si patrunjel si deja avem un pranz hranitor si foarte delicios, usor de preparat si de acceptat chiar si de cei mai mofturosi copii.
Nu uitati faptul ca orice dieta se alege corect impreuna cu medicul dvs. specialist. Informatiile prezentate de mine au caracter informativ si reprezinta experienta mea in procesul de slabire si de mentinere. Ce functioneaza pentru mine se poate dovedi ineficient sau putin eficient pentru o alta persoana. Consultati medicul inainte de a face orice modificare in dieta dvs.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!