Humus picant, gata in 5 minute, perfect pentru orice moment al zilei

Iubim nautul pentru ca este o sursa minunata de proteine si fibre. Si din el putem obtine humus minunat, pe care il putem consuma la orice ora din zi. Va invit astazi sa aflati cum pregatim humusul in 5 minute si nicio secunda in plus. Un bol de humus in frigider este intotdeauna binevenit.

Ingredientele necesare pentru un humus super delicios: 

  • o conserva de naut
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin sau simplu
  • chimion, seminte de susan, sumac, ienibahar macinat
  • sare si piper
  • oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat
  • fulgi de ardei iute sau ardei iute proaspat
  • boia de ardei dulce, iute, afumat, care va place

Blenduim toate ingredientele si mai adaugam suc de lamaie doar daca ne place humusul un pic acru. Eu adaug sumac, un condiment oriental care da gust acru suficient pentru gusturile mele. Daca vi se pare ca este greu de blenduit, mai adaugati putina apa plata sau putin ulei de masline. Acestea au rol de subtiere a preparatului.

Amestecul rezultat este humus de cea mai buna calitate, asa cum il puteti servi in Turcia, Siria, Ierusalim si nu numai. Este un aliment vegan, vegetarian 100%, de post. Tine de foame si este util si in dietele de slabire si de mentinere. Datorita susanului aduce aport mare de calciu.

Eu il prefer servit pe felii de ardei gras, felii de morcov si bastonase de zucchini si dovlecei. Dar evident ca merge in lipie libaneza mai bine decat cu orice alt ingredient😊

Sanatate maxima si tot ce va doriti sa se implineasca grabnic!

S-ar putea să-ți placă și...