Cel mai bun mod in care sa pastrezi savoarea legumelor si a tuturor verdeturilor pe care vrei sa le gatesti este sa pui totul in foaie de copt, la cuptor. Inchidem foaia de copt si lasam ca toate aromele sa se combine minunat in foaie de copt. Nu mai punem la socoteala ca astfel nu se mai arde nimic, nu se mai innegreste nicio leguma daca focul este cumva prea tare.
Cum se procedeaza pentru a pregati legume la cuptor in foaie de copt?
- Tocam legumele pe care le dorim la dimensiunea potrivita. Eu aleg sa toc toate legumele de marimea unei nuci. Cam aceasta este dimensiunea ca sa fiu sigura ca totul se face cam in 45 de minute.
- Dupa ce am tocat toate legumele bine, le pun intr-un bol mare si peste ele presar sare, piper, boia de ardei, ienibahar, ulei de masline, usturoi pisat marunt si orice alte condimente naturale ma inspira.
- Le amestec bine de tot cu mainile si ma asigur ca toate sunt bine combinate cu marinada mea.
- Mai pun si crengute de cimbru si oregano uscat daca am 🙂
- Apoi pun foaie de cuptor in tava de cuptor si pun legumele inauntru.
- Acopar bine tava cu foile de copt si dau la foc mediu cam 45 de minute, treapta de mijloc a cuptorului.
- Cam in 45 – 60 de minute ar trebui sa fie totul gata. Va asigur ca o sa va placa mult de tot aceasta metoda.
Ce legume merg de minune in foaie de copt la cuptor?
Cartofi de tot felul, clasici si cartofi dulci, ceapa, morcov, mazare, fasole verde, ardei gras de orice culoare, usturoi, telina radacina si apio, tije de telina, dovleac placintar, ciuperci, dovlecei, zucchini, rosii cherry, broccoli, conopida, orice va place 🙂
Va salut cu drag si va invit sa ma urmariti pentru tot felul de retete sanatoase!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: