Ai un motiv de ingrijorare? Minunat! Pune-l pe lista de proiecte

Fiica mea a venit la mine serile trecute sa ma roage sa discutam putin. Mi-a zis ca are anxietati mari. Am rugat-o sa imi numeasca cateva dintre ele ca sa stim despre ce vorbim.

Mi-a enumerat cateva si toate sunt legate de scoala. Daca va lua note mici, daca va fi vazuta ca o eleva slaba, daca nu va avea medii suficient de mari pentru a lua bursa samd.

I-am spus ca nu exista remedii pentru anxietate. Singurul lucru pe care il poate face este sa ia taurul de coarne si sa se puna cu burta pe carte. Actiuni mici, pasi mici, progrese mici. Dar totul va merge in directia potrivita. Si apoi anxietatile vor disparea, una cate una, pas cu pas. Fiindca asa e si in viata.

Nimic nu poate sa iti ia anxietatile si sa le elimine. Poti medita cat doresti. Poti lua tratamente medicamentoase.

Daca ceva iti produce anxietate sau o stare de deprimare, tristete, ingrijorare, atunci trebuie sa adresezi imediat acea problema.

Alte exemple de motive de ingrijorare: 

  • nu am analizele bune asa ca sunt ingrijorat
  • nu am creditul platit asa ca sunt ingrijorat
  • am grad 2 de obezitate asa ca sunt ingrijorat
  • am stagnat in cariera asa ca ma ingrijorez
  • copilul meu are note mici asa ca ma ingrijorez
  • partenerul meu nu mai comunica cu mine asa ca ma ingrijorez

Acestea sunt doar cateva exemple de ingrijorare. Va invit sa puneti pe hartie tot ce va ingrijoreaza vreodata. Si apoi adresati acel lucru, ca pe un proiect de care va ocupati. Treceti problema pe agenda si vedeti ce puteti sa faceti ca sa o eliminati! Acesta este procesul, dragilor. Altceva nu putem face. Nimeni nu vrea sa traiasca cu ingrijorarile sale o viata intreaga.

Slabiti, luati-va un job mai bun, mergeti la cursuri de specializare, mergeti la medic, luati-va tratamentul, lasati-va de fumat, nu mai consumati alcool, repetati lectiile cu copilul dvs. sau puneti-i meditator, stati de vorba cu partenerul de viata si acordati-i mai multa atentie. Adresati ingrijorarile si taiati-le de pe lista. Vor disparea.

Problema cea mai mare este cand suntem ingrijorati si nu facem nimic sa eliminam motivul ingrijorarii. Il indesam sub pres. Stim ca e acolo si ne deranjeaza. Ne impiedicam din cand in cand de mizeria de sub pres. Si ne streseaza enorm cand am putea foarte bine sa ne rasuflecam manecile si sa trecem la treaba.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...