Eu iubesc humusul mai mult ca oricine dintre cei cunoscuti. As putea sa mananc humus la orice ora din zi, oriunde as fi, in vacanta, acasa, la munca. Da-mi niste humus si ma faci fericita.
Dar acum am descoperit o reteta noua si v-o las si voua mai jos.
Humusul cu spanac este absolut delicios si merita sa il incercati pentru ca are antioxidanti, fibre, vitamine si minerale in plus fata de orice alt humus clasic. Si asta pentru ca adaugam spanac, o verdeata pe care cred ca o subestimam tare de tot.
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru humus delicios:
- 800 de grame de naut
- 150 g spanac proaspăt
- 4 linguri pastă de tahini
- 4 linguri de ulei de masline
- sucul unei lamai
- 2-3 catei de usturoi
- sare si piper
- boia de ardei, chimion
- 1 lingura de seminte de pin (optional)
Modul de pregatire este simplu de tot pentru acest humus delicios cu spanac:
- Adaugam toate ingredientele in blender.
- Blenduim pana obtinem o pasta cremoasa.
- Decoram cu rosii tocate (optional) si servim.
Eu am mai presarat sare si piper peste humus si am servit cu lipie libaneza si a fost delicios.
Humusul cu spanac poate fi servit ca aperitiv, gustare sănătoasă sau acompaniament la o masă sanatoasa.
Spanacul este o sursă bună de fibre care ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal și previne constipația. Fibrele din spanac pot sprijini o digestie sănătoasă și pot ajuta la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat.
O sa revin cu mai multe retete cu spanac pentru ca ar trebui sa intre in meniul nostru cat mai des posibil. E prea bun, prea versatil si prea hranitor sa il evitam.
Sa aveti succes in tot ce faceti si sanatate maxima!
Cele mai noi retete de pe site>>>