Lectia nr. 123: Orice faci, ofera-ti timp sa mirosi trandafirii

Cu alte cuvinte, ai grija sa iti dai voie sa traiesti cu adevarat si cat se poate de constient. Caci timpul este putin, viata este scurta, vrem sa facem multe, ne diluam energia si eforturile ca sa ne intindem in 1001 de locuri in acelasi timp. Suntem cu gandul la proiectele de la munca atunci cand suntem cu copiii la munte. Si cand suntem la birou ne gandim ca ar trebui sa ducem copiii in vacanta mai des si sa traim mai mult alaturi de ei, sa fim prezenti si constienti.

O prietena pe care o ajut in calitate de Health Coach s-a casatorit de curand. Mi-a spus ca a visat momentul in care avea sa fie pregatita pentru ziua nuntii. Voia ca toate detaliile sa fie puse la punct perfect. Si nu au fost. Dar cel mai tragic a fost ca nu a avut timp sa isi admire rochia, sa faca poze asa cum isi dorea, sa schimbe 2-3 vorbe pe bune cu invitatii care ii erau dragi, si eu fost putini. Restul au fost invitati de obligatie si nu au contat foarte mult. Dar ideea esentiala este ca nu a avut timp nici macar sa isi vada cadourile, sa isi miroasa trandafirii, sa afle cine i-a trimis cel mai frumos buchet de flori si nici sa isi savureze tortul. Se gandea la calorii si ca daca se umfla, o sa ii stea rochia aiurea, ca se va vedea abdomenul umflat de la mancare.

Una peste alta, nu prea apucam sa ne bucuram de viata. Trece foarte repede. Ne bucuram in fuga. Bem cafeaua de dimineata cu gandul la ce urmeaza sa discutam la birou. Si ne-am cumparat o cafea mai buna si mai scumpa cu gandul ca o sa ne bucuram mai mult de ea. Putea sa fie si o cafea la dozator ca nu facea nicio diferenta. Am baut-o in 2 secunde si nici nu ne-am sinchisit sa stam sa o apreciem. Putea sa fie si ceai de musetel ca poate nu bagam prea mult de seama.

Sa nu uitam sa mirosim trandafirii. Sa nu uitam ca banii se duc repede si ca mereu va fi nevoie de bani si ca vom cheltui din ce in ce mai mult pe masura ce castigam mai mult. Punem si deoparte, economisim, investim etc. Dar sa nu uitam sa mirosim trandafirii. Ne plac promovarile si laudele sefilor si vrem sa mai terminam un Masterat si poate si un doctorat. Dar sa nu uitam sa traim adevarat, sa ne facem timp sa ne bem cafeaua asezati la masa, pe canapea, pe balcon, in curte, cu picioarele in iarba. 2 minute de liniste si de respiratie pot face si desface multe.

Va salut cu drag si va doresc o viata traita cu focus pe ce conteaza.

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...