Smoothie de afine cu zmeura si banane: Detox si Antioxidanti la pachet

Afinele, murele si zmeura sunt printre fructele cu cel mai ridicat nivel de antioxidanti din lume. Le consumam destul de des, ori in stare proaspata, ori in stare congelata. Ideea este ca ambele variante sunt bogate in antioxidanti si au capacitate de a ne ajuta organismul sa isi realizeze propriile procese de detoxifiere.

Ficatul este principalul organ care poate realiza detoxifierea organismului, adica filtrarea toxinelor. Mai departe, rinichii sunt si ei esentiali in proces, fiinca ei realizeaza o buna parte a actiunii de eliminare de toxine.

Insa tot organismul se detoxifiaza in mod eficient atunci cand hrana este de calitate. Iar aici ma refer la fructe, legume, verdeturi, cereale integrale, nuci si seminte, uleiuri de calitate buna, presate la rece.

O reteta de smoothie de detoxifiere si bogata in antioxidanti este cea de azi si sper sa va inspire sa va folositi blenderul mai des 🙂

Ingrediente necesare pentru 2 smoothie-uri mari:

  • 200 grame zmeura
  • 200 grame afine
  • 200 grame mure
  • 2 banane
  • o cana de apa plata

Blenduim toate ingredientele si obtinem un smoothie gros, consistent, delicios si hranitor. Desigur, daca doriti, puteti sa mai adaugati o cana de apa pentru a obtine un smoothie mai subtire. Merge de minune si la pachet, pentru gustarea de dimineata sau de pranz. Tine de foame, are multe fibre, regleaza tranzitul intestinal si stimuleaza arderea grasimilor datorita antioxidantilor din fructele de padure.

Multa sanatate si succes la retete culinare sanatoase!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...