Super simpla, super rapida, o placinta turceasca pe care o puteti pregati acasa, in maxim o ora. Eu obisnuiesc sa pregatesc o astfel de placinta turceasca cu iaurt grecesc, branza de vaci si foarte putin zahar adaugat. Evident, aceasta placinta merge pregatita si fara zahar, mai ales daca aveti o dieta de tinut sau daca aveti interdictie la zahar.
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru a pregati aceasta placinta turceasca delicioasa acasa:
- un pachet de foi de placinte, din acelea subtiri
- 900 grame de iaurt grecesc
- 9 oua
- 200 grame de branza de vaci
- un plic de zahar vanilat
- o esenta de rom
- un praf de sare
- 2 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei de floarea soarelui
Cum pregatim placinta turceasca de iaurt si branza dulce?
- Batem ouale ca pentru omleta, cu telul. Adaugam in ele iaurtul grecesc si amestecam.
- Adaugam peste aceasta compozitie si branza de vaci, zaharul vanilat, esenta de rom, praful de sare, zaharul.
- Intr-o tava tapetata cu unt si faina sau acoperita cu foi de copt, vom pune 3 foi de placinta, impaturite pe jumatatea lor lunga.
- Stropim foile cu putin ulei.
- Adaugam apoi cu polonicul din compozitie direct peste foi. Eu pun cam 3 polonice.
- Adaugam apoi inca 3 foi de placinta, impaturite pe jumatatea lunga si le stropim cu putin ulei.
- Adaugam inca 3 polonice de compozitie.
- Procedam astfel pana cand terminam compozitia. La final, puneti compozitie de iaurt sau foi de placinta. Daca puneti compozitia de iaurt, dati direct placinta la cuptor. Daca va raman foile la final, le ungeti cu putin ulei. Mie mi-au ramas la final foile de placinta si am reusit sa mai pun si putina compozitie de iaurt ca sa nu se usuce foile de tot cat sta placinta la cuptor.
- Punem tava la cuptor si lasam focul mic – mediu vreo 45 de minute sau pana cand placinta s-a rumenit frumos.
- Scoatem placinta, nu plangem daca se lasa ca volum, asteptam sa se raceasca si o portionam ca sa o servim.
Ce vreau sa va spun este ca eu termin de obicei aceasta placinta turceasca cu ultimul strat de compozitie deasupra. Mi s-a intamplat sa termin si cu foile deasupra si nu e o tragedie. Le ungem bine cu ulei si dam placinta la cuptor. Este ok si asa. Eu am obtinut o placinta delicioasa si cand am terminat tava cu foi de placinta deasupra.
Important de retinut este ca aceasta placinta se poate face si fara branza de vaci, doar cu iaurt. Rezultatul este fix acelasi, doar ca branza de vaci da putin volum compozitiei si atunci intre foile de placinta veti avea un strat mai generos de compozitie.
Zaharul poate sa lipseasca din aceasta reteta. Ba chiar sotul meu mi-a propus ca data viitoare sa adaug putin branza sarata in compozitie si sa fac placinta turceasca sarata 🙂 Cred ca ar iesi un succes extrem.
Cam atat astazi despre placinta mea cu iaurt. Va doresc multa sanatate si inspiratie culinara!
Va mai astept pe blog cu si mai multe retete culinare sanatoase, dietetice, delicioase si rapide!
Va invit sa ma urmariti si pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria