12 alimente care sustin sistemul imunitar

Alimentele ne pot ajuta sau ne pot trage in jos, la fel cum fac si oamenii din anturajul nostru. Putem avea conexiuni bune, benefice pentru dezvoltarea noastra. Si putem avea si conexiuni care ne fac sa luam decizii gresite, ne dau dureri de cap si o stare de negativism. Acelasi lucru este si la alimentatie.

Deciziile noastre in materie de alimentatie ne pot aduce mai aproape sau mai departe de:

 • o stare generala buna
 • mai multa energie si vitalitate
 • tranzit intestinal regulat
 • greutate corporala optima
 • tonus fizic bun
 • o stare emotionala buna
 • analize medicale bune
 • prevenirea imbatranirii premature

Alimentatia conteaza mai mult decat ne imaginam. Si trendurile arata faptul ca alimentatia va juca un rol important in viitor, mai ales pe paliere de anti-aging, anti-viral, anti-depresie, anti-ADHD si alte afectiuni care se leaga de echilibrul emotional si psihologic. Da, dieta ne poate influenta in mod major starea emotionala.

Astazi vom descoperi cateva alimente care sustin sistemul imunitar, conform specialistilor HealthLine.com:

 1. Citrice
 2. Ardei gras rosu
 3. Broccoli
 4. Ghimbir (in poza este ghimbir confiat)
 5. Usturoi
 6. Spanac
 7. Iaurt
 8. Migdale
 9. Seminte de floarea soarelui
 10. Turmeric
 11. Ceai verde
 12. Kiwi

Sunt alimente sanatoase, hranitoare, bogate in nutrienti si cu nivel caloric redus. Le consumam la micul dejun, la gustare, la pranz sau la cina. Si sunt atat de usor de folosit in numeroase combinatii culinare geniale!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...