Digestie imbunatatita = grasimi arse mai rapid si mai eficient, ficat mai sanatos, pancreas solicitat mai putin, stomac solicitat mai putin si colon mai sanatos. Nu e rau deloc faptul ca dintr-un foc remediem atat de multe aspecte.
Desigur ca oamenii vor apela la tot felul de trucuri pentru a-si imbunatati digestia: pastile, enzime, aperitive samd.
Dar eu va propun sa mizati pe alimentele fermentate pentru ca ele contin probiotice esentiale pentru imbunatatirea digestiei.
Iata 9 alimente fermentate pe care ni le recomanda specialistii:
- Kefir
- Pasta Miso = pasta de soia fermentata
- Muraturi naturale
- Kimchi
- Branza maturata
- Vin rosu
- Paine integrala, paine neagra, cu maia
- Masline
- Cidru
Asa cum poate stim, maslinele sunt si ele alimente fermentate. La fel si painea cu maia, este considerata un aliment fermentat. O iubim si o apreciem. Suntem dispusi sa o pregatim in casa cu putin ajutor de pe site-urile de specialitate. Suntem dispusi sa platim mai multi bani pentru o paine de calitate fiindca ne face bine organismului nostru.
Promit sa revin cu mai multe articole pe teme de nutritie si diete sanatoase in care sa incorporez alimente fermentate diverse. Sunt raspunsul pentru numeroase boli si afectiuni de care ne lovim si pe care am putea sa le amelioram printr-o dieta corespunzatoare. Pas cu pas, aliment cu aliment, dumicat cu dumicat.
Sanatate maxima si sa avem mult succes in tot ce facem!