Cate calorii are un ou si cat de mult contribuie la dezvoltarea copiilor nostri?

Oul este un aliment super important pentru dezvoltarea copiilor nostri. Medicii pediatri recomanda adesea 2-3 oua pe saptamana pentru un copil. Adultul poate manca si mai mult daca nu sufera de vreo boala sau afectiune care sa ii limiteze consumul de oua.

Oul are aproximativ 80 de kcalorii. Asta inseamna super putin, mai ales ca punem in balanta faptul ca oul contine:

Vitamina A
Vitamina D
Vitamina E
Toate vitaminele B
Fosfolipide
Biotina
Colina
Acid folic
Iod
Fier
Fosfor
Seleniu
Sodiu
Zinc
Omega 3
Omega 6
Toti aminoacizii

Nu e rau deloc iar un ou fiert poate asigura aproximativ un sfert din necesarul de proteine pentru un copil in dezvoltare.

Exista studii care arata faptul ca performantele scolare se imbunatatesc atunci cand in alimentatia copilului este inclus oul ca aliment bogat in nutrienti. Recomandarea medicilor este sa folosim oua de tara, de la gaini crescute in aer liber si hranite ca pe vremuri. Cine are o astfel de sursa de oua poate fi considerat o persoana super norocoasa. In restul timpului, cand nu avem astfel de oua folosim ouale de la magazin. Nu abuzam de ele, nu le consumam in exces, nu le consumam crude si le conbimam in mod ideal cu legume si verdeturi, cu salate proaspete.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...