Ce presupune relatia cu un medic nutritionist?

Medicul nutritionist este confident, prieten, profesor, coach si psiholog. Asta in afara de faptul ca este medic 🙂 Va dati seama ca a lucra cu un medic nutritionist inseamna sa ai, de fapt si de drept, o intreaga echipa de specialisti all in one.

Ce presupune relatia cu un medic nutritionist? In linii mari, iata cateva aspecte de care sa tineti cont:

  1. Spuneti adevarul si numai adevarul, caci altfel va furati singuri caciula. Oameni buni, daca si pe medicul nutritionist il mintiti, apai nu stiu cine va mai salveaza 🙂 Spuneti pe fata ce mancati, cat mancati, cand mancati, cat beti si orice va mai intreaba. Nu este curios si nici nu vrea sa rada de voi. Trebuie sa stie tot felul de detalii care il vor ajuta sa va stabileasca un meniu corect.
  2. Respectati ce spune fiindca altfel degeaba il platiti. Va dati seama ca la un moment dat s-ar putea sa decida sa nici nu va mai primeasca la el din moment ce nu aveti rezultate.
  3. Nu trisati. Nu incercati sa inlocuiti un mic aliment cu altul la fel de mic. Spuneti inainte sa faceti modificari pe meniul pe care vi-l ofera si vedeti ce reactie are. Unele modificari va dau peste cap rezultatele pe care medicul le asteapta. Si nici nu mintiti cu privire la ce ati mancat fiindca medicul va considera ca dieta nu functioneaza din cauza ca este gresita si atunci va poate trece pe alta dieta. Nici aceasta nu va functiona daca nu o respectati.
  4. Nu va asteptati la miracole. Medicul nutritionist nu este magician. Este un medic pe care va puteti baza la bine si la rau dar nu va asteptati sa topeasca kilograme de grasime cu o pilula pe care o cunoaste dar nu vrea sa v-o dea. Nu exista miracole in a slabi sanatos.
  5. Nu va dezamagiti daca nu aveti rezultate bune din prima luna. Medicii nutritionisti pot oferi scheme de tratament si meniuri alimentare care pot functiona mai bine sau mai putin bine in cazul pacientilor. Uneori munca de nutritionist necesita si incercari multiple pana cand se identifica solutia perfecta 🙂

In linii mari, cam asa arata relatia cu un medic nutritionist. Necesita onestitate si corectitudine. De aici incep sansele reale de insanatosire si slabire sanatoasa, graduala si cu efect pe termen lung.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...