Patrunjelul, leusteanul si mararul sunt cele mai cunoscute 3 ierburi aromatice pe care le folosim in bucatarie. Astazi aducem un mic omagiu patrunjelului 🙂 Fiindca merita si este mult subestimat!
Studiile efectuate de specialisti in boli hepatice arata faptul ca patrunjelul contine compusi care pot preveni si stoca boala ficatului gras, steatoza hepatica.
V-am mai spus in numeroase alte articole faptul ca steatoza hepatica ma intereseaza foarte mult pentru ca este o boala larg raspandita in Romania. Si de cele mai multe ori discutam despre steatoza hepatica de origine nealcoolica.
Steatoza hepatica poate fi si de origine alcoolica.
Sa revenim la patrunjel. Studiile il proclama ca fiind un ajutor pentru persoanele care sufera de steatoza hepatica iar recomandarea mea este sa il adaugati in mancare 🙂 Il adaugam de cand ne stim, noi mamicile. Il punem in ciorba, in supe, in tocanite, in salate 🙂 Unii dintre noi il pun si in ceai. Va rog nu va schimbati parerea despre mine :)) Patrunjelul merge de minune pus in apa fierbinte si lasat la infuzat 1-2 minute. Ador ceaiul de patrunjel!
Cum imi mai place patrunjelul? In salata, langa rosii, in tabbouleh, in salata de varza, in salata de castraveti, in humus, in ostropelul de ciuperci si nu numai 🙂
Apropo, acum ca vine toamna, nu uitati sa puneti 5-6 legaturi de patrunjel si 5-6 legaturi de leustean romanesc la congelator. Nu de alta dar parca nu are aroma verdeata din iarna. Sa nu fie cu suparare dar eu prefer marfa romaneasca!
Sanatate maxima si sa auzim de bine!